DinerLunchReceptenVegetarisch

Zoete aardappelburgertjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 juli 2015 2 Comments
zoete aardappelburger

Het tweede recept wat ik uit het SLA kookboek maakte waren de zoete aardappelburgertjes. In het boek staat het ook vermeld; het duurt even maar dan heb je ook wat. Ik heb een tijdje in de keuken gestaan, maar de burgertjes waren dan ook niet te versmaden. Alle credits voor dit recept gaan dan ook naar de makers van SLA, met een paar kleine aanpassingen in hoeveelheden.

SLA gaf het advies om een grote hoeveelheid te maken en de helft in te vriezen, dat heb ik ook gedaan en dat verzacht het aantal ingrediënten en tijd dat je in de keuken staat een beetje want de volgende keer dat ik deze burgertjes wil eten, ben ik dus zo klaar!

Voor de burgertjes*

  • 500 gram zoete aardappel
  • 140 gram kikkererwten
  • 20 gram koriander
  • 10 gram basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 25 gram gember
  • 2 el sesamolie
  • 38 ml sojasaus
  • 1 koffielepel zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 rode peper
  • sap van 4 limoenen
  • 2 el honing
  • 20 gram maizena
  • 1 el water
  • 100 gram havermout
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 2 bosuitjes

Met deze hoeveelheid kun je 20 burgertjes maken, de helft heb ik ingevroren om een tweede keer van te eten 

zoete aardappelburger

Schil de zoete aardappelen en kook ze in 12 minuten zacht. Laat de zoete aardappel daarna goed uitlekken.

Pureer de kikkererwten kort in een keukenmachine en doe daarna in een grote kom. Draai vervolgens de koriander, basilicum, knoflook, gember, sesamolie, sojasaus, zout, peper, rode peper, limoensap en honing in de keukenmachine tot een dunne pasta. Voeg toe aan de kikkererwten.

Voeg nu ook de zoete aardappel toe en stamp fijn met een stamper of gebruik je handen. Meng de maïzena in een klein kommetje en roer dit even goed door. Voeg daarna de havermout, kikkererwtenbloem, bosui en maïzena toe aan het zoete-aardappel mengsel en kneed goed met je handen.

Verdeel het mengsel in tweeën, vries de helft in en maak van de andere helft burgertjes. Ze zijn een beetje plakkerig, dus ik heb ze daarna een half uurtje in de koelkast gezet om een beetje harder te laten worden.

Ondertussen kun je een salade maken om erbij te eten. Ik maakte er eentje met spinazie, broccoli, kool, zwarte bonen en komkommer.

Eet smakelijk!

zoete aardappelburger

zoete aardappelburger

image_print

2 Comments

Sport en eetdagboek #19 - Eat.Run.Love. 31 augustus 2015 at 07:01

[…] onder. Thuisgekomen spring ik eerst onder warme douche, waarna ik tegen 22.00 (te laat) nog een paar zoete aardappelburgertjes met een rode kool salade eet. Als toetje nog een handje Lovechock Rocks […]

Reply
Deborah 14 juli 2015 at 09:25

Mmmm ze zien er heerlijk uit.
En zelfs op dit tijdstip krijg ik er zin in.
Ik zet ze op mijn lijstje van “nog te maken” gerechtjes.

Reply

Leave a Comment