EatReceptenSpreads & Dips

Zoete aardappel spread

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 september 2016 0 comments
Zoete aardappel spread

♦ Blog geschreven door Elle & Pip ♦

Soms vergeet ik hoe eenvoudig en snel je eigenlijk iets smaakvols op tafel kunt toveren. Dit recept voor zoete aardappel spread met een pittige smaak is hier een perfect voorbeeld van! Fijn als ik nog wat zoete aardappels over heb. Daarnaast zijn de ingrediënten op één hand te tellen en hoef je in principe niet het huis uit als je net als ik meestal veel op voorraad heb.

Ik heb de zoete aardappel spread als lunchgerecht gemaakt en de leftovers bewaard voor een dag later als smeersel bij een borrel.

  • 600 gram zoete aardappels
  • 200 gram feta
  • 4 el verse koriander
  • Flinke snuf chilipeper, 1/2 tl zout
  • citroenolie

Schil de zoete aardappel, snijd ze in kleine blokjes en kook circa 8 minuten tot ze gaar zijn. Laat goed uitlekken en afkoelen. Verkruimel de feta en doe dit samen met de zoete aardappel en een snuf chili, zout en peper in een keukenmachine. Mix tot een gladde massa. Roer als laatste fijngehakte koriander door de spread.

Besmeer een broodje, besprenkel met citroenolie voor een fris effect en strooi er nog wat extra koriander op!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per 100 gr: 129,3 calorieën
5,8 gr eiwit – 15 gr koolhydraten – 5,1 gr vet

Zoete aardappel spread

Zoete aardappel spread

image_print

Leave a Comment