DinerEatLunchQuichesReceptenVegetarisch

Zoete aardappel frittata

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 mei 2016 4 Comments
zoete aardappel frittata

Kun je je voorstellen dat ik nog nooit zoete aardappel frittata had gemaakt? Terwijl ik houd van quiche, ei en zoete aardappel. Ok, dit is geen echte quiche, want er wordt geen deeg gebruikt, maar het lijkt er toch wel een beetje op. Ik gooide wat ingrediënten bij elkaar en er rolde een heerlijke frittata uit de oven. Overigens is deze koud ook heel lekker en ik kan het weten, want ik nam hem een dag later mee als lunch naar werk.

Voor 4 porties:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 150 kwark
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • snuf chilipeper
  • 1 tl zout
  • 100 gram feta
  • 75 gram gemengde sla
  • 250 gram cherrytomaatjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd deze en ook de courgette in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de zoete aardappelen tien minuten. Vergeet niet af en toe om te scheppen. Voeg daarna de courgette, ui en klein gesneden knoflook toe en bak nog vijf minuten.

Kluts ondertussen de eieren met de kwark en de kruiden.

Schep de groenten in een ovenschaal, zorg dat je alles een beetje goed verdeelt en giet er het eimengsel overheen. Verbrokkel de feta boven de groenten en bak in 30 minuten af.

Laat een klein beetje afkoelen voordat je hem gaat eten, dat komt de smaak ten goede! Maak bij de frittata een simpele salade van groene sla, cherrytomaatjes, wat balsamico en olijfolie.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie: 278,8 calorieën
18 gram eiwit – 31,5 gram koolhydraten – 9,3 gram vet

zoete aardappel frittata

image_print

4 Comments

Mirjam 15 juni 2016 at 21:42

Super lekker! Morgen mee als lunch naar kantoor.

Reply
philomena 4 juni 2016 at 08:36

Dank je wel voor de snelle reactie Jessica! Voor mijn maag, vaak toch net te zurig en ik gebruik nooit melk en dergelijke. Moet er echt room of dergelijke doorheen of een extra ei, zal dat ook voldoende zijn? Creme fraiche light gebruik ik wel soms. Bedankt alvast weer en een fan weekend!

Reply
Philomena 3 juni 2016 at 23:29

Hallo, is het mogelijk de kwark te vervangen en zo ja, wat is het beste produkt? Alvast bedankt!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 juni 2016 at 00:07

Wat is de reden dat je deze wilt vervangen? Je kunt hem vervangen door bijv Griekse yoghurt, of zure room icm een extra eitje?

Reply

Leave a Comment