EatNieuws

Zelf muesli samenstellen met mymuesli

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 mei 2014 2 Comments
SONY DSC
Mymuesli is een superleuk concept dat is over komen waaien vanuit Duitsland. Al sinds 2010 is mymuesli actief in Nederland, maar pas een paar maanden geleden kwam ik er mee in aanraking. Aangezien mijn favo ontbijtje toch wel yoghurt/kwark met cruesli blijft moest ik dat natuurlijk uitproberen.

Via mymuesli kun je je eigen muesli samenstellen met keuze uit maar liefst 80 biologische ingrediënten! Alle ingrediënten zijn met zorg uitgekozen en biologisch geteeld. Er zijn geen kleur- en smaakstoffen toegevoegd en ook wordt er geen gebruik gemaakt van toegevoegde suikers.

In de mixer kun je je eigen creativiteit loslaten. Allereerst kies je een basismix en vervolgens maak je hem op smaak door extra basis ingrediënten, vruchten, noten & pitten en andere extra’s toe te voegen. Houd je niet van vruchten? Dan kies je geen vruchten. Vind je noten heel lekker? Dan voeg je een extra portie noten toe. Je bestelt altijd per 2 kokers van 575 gram en aan de rechterkant zie je wat je in je mixer hebt gestopt en wat het kost.

Degene die mij al wat langer kent, weet ik dat ik niet heel erg fan ben van standaard muesli en vooral houd van knapperige cruesli. Ik was dus heel benieuwd of ze iets naar mijn smaak hadden. En ja hoor, daar was de “Crunchy & oat”, een basismix met o.a. havervlokken, tarwevlokken, gepofte rijst, honing en kaneel. Die ging snel in de mixer.

mymuesli

Als extra basisingrediënten koos ik krokante speltvlokken, spelt-boons en gepofte amarant. Vooral het laatste was ik heel benieuwd naar omdat ik nog nooit amaranth had gegeten. Omdat ik zelf meestal cruesli met rode vruchten maak, leek het me wel lekker om een tropische mix te maken. Ik voegde dus gedroogde mango, gedroogde ananas en kokos chips toe.

mymuesli

En last, but not least, kun je je eigen naam op de muesli laten zetten. Dat werd natuurlijk Eat.Run.Love. De verzendkosten zijn €3,90. Al met al niet heel goedkoop, maar het zeker leuk om een keer te proberen of bijvoorbeeld kado te geven.

Een paar dagen later kwam de muesli keurig verpakt binnen, ik kon niet wachten om het te proberen. Persoonlijk vind ik de gedroogde mango wat aan de harde kant, het zijn hele dunne flintertjes, maar iets te ver gedroogd – denk ik – waardoor ze erg hard zijn. Ook zou ik de volgende keer nog een portie gedroogd fruit toevoegen omdat de smaak nu niet heel erg aanwezig was. De basismix is echt superlekker en echt knapperig. Ik ga de komende tijd ’s ochtends genieten van mijn zelfgemaakte muesli!

2 Comments

Mirne 28 mei 2014 at 10:04

Het lijkt me wel veel lekkerder, maar vind het toch ook wel duur.

Reply
Jessica 28 mei 2014 at 20:25

Ja dat ben ik met je eens, dat geef ik ook wel eerlijk aan. Zie het ook niet als vervanging van je dagelijkse muesli, maar meer als een extraatje voor jezelf. Of leuk om kado te geven!

Reply

Leave a Comment