Hardlopen / TrailrunningSport

Zandvoort Circuit Run || 12 km zweten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 maart 2014 5 Comments
circuit run zandvoort
Het is je vast niet ontgaan, gisteren was weer de jaarlijkse Zandvoort Circuit Run. Een run waar zo’n 14.000 mensen aan mee doen, een druk bezochte run dus! Vorig jaar was het gevoelstemperatuur -10, gisteren was het maar liefst 20 graden. En voor mijn gevoel nog veel warmer.

 

12 km is voor mij normaal gesproken een eitje, ik hoopte dus ook dat ik hem net binnen het uur zou lopen. Ik heb alleen niet zo’n topweek achter de rug, en realiseerde me gisterochtend dat het wel eens een zwaar parcours kon worden helemaal in combinatie met de warmte. Ik liet de tijd dus maar een beetje los en besloot vooral te genieten.

 

Bij aankomst was het al behoorlijk druk en kwam ik Stacey tegen. We kletsten wat en ook zij besloot vooral te genieten met de marathon over twee weken in zicht. We dropten snel onze spullen in de VIP box (thanks Runner’s World) en liepen weer naar buiten om te genieten van het weer en ons vooral te realiseren dat het echt warm was. Was ik thuis nog bang dat een kort broekje en topje te koud was, daar had ik het al warm terwijl ik stil stond.

 

Groot voordeel was dat we mochten starten in een Business Run vak, lekker vooraan dus. De stemming zat er goed in en toen het startschot klonk, ging ik lekker van start. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik behoorlijk snel liep, dus schakelde ik een tandje terug. Ik kwam het circuit af bij 20.56, een mooi tempo dus! Bij de waterpost kwam de eerste ambulance al voorbij en moesten we even stoppen om deze door te laten. Op naar het strand, de strand afgang was steil en het eerste stukje zand mul, maar het ging. Het was zwaar, ik liep iets langzamer dan normaal, maar ik ging nog steeds wel lekker. Tot de laatste 500 meter op het strand, dat was heel mul zand en daardoor loodzwaar. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar de strand opgang ben ik half lopend, half rennend opgegaan. Bovenaan zat ik echt stuk en heb ik een meter of 10/20 gelopen om op adem te komen. Daarna kon ik me gelukkig weer opladen om te gaan rennen want na 200 meter stond er een waterpost te wachten. Een bekertje AA in de ene hand om te drinken, een bekertje water in de andere hand om over mijn hoofd te gieten. Dat gaf wat verkoeling en weer kracht om door te gaan. De laatste kilometers gingen eigenlijk wel weer lekker en kon ik weer een tandje bijschakelen. Ik perste er nog een sprintje uit en kwam direct na de finish Stacey weer tegen. We bleken exact dezelfde tijd gelopen te hebben, we maakten snel een foto en ik bleef wachten op mijn vriendinnetje die iets achter me liep.

 

Eindtijd: 1.05. Ik kan heel teleurgesteld zijn, maar dat ben ik eigenlijk niet. Ik vind het jammer, maar er zat gewoon niet meer in. Ik heb m’n krachten goed verdeeld, maar het strand vond ik gewoon echt zwaar! Ook merkte ik dat ik nog niet gewend was aan de warmte. Maar dat zijn geen excuses, die beenspieren moeten gewoon harder getraind worden! Ik vond het wel een onwijs leuke, gezellige en uitdagende run dus volgend jaar doe ik zeker weer mee!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
IkBenFit 31 maart 2019 at 20:26

Ik heb hem vandaag voor het eerst gelopen. Prima temperatuur, een flinke noordoostenwind. Nadat ik 3 maanden geleden het lopen weer heb opgepakt, hoopte ik dat ik deze afstand wel aan zou kunnen. Het viel me tegen! Het parcours is zwaarder dan een gemiddeld wegparcours – wel leuk, die afwisseling – en met name het strand af en omhoog terug naar de weg was een goede test voor de benen. Gelukkig had ik mijn krachten redelijk verdeeld en kon ik in de laatste kilometers nog wat versnellen. Mijn doel lag op 1:10 en daar bleef ik net onder, dus ik was tevreden. Doel 1 voor dit jaar bereikt, nu lekker doortrainen en op weg naar de eerste halve marathon in meer dan vijf jaar…

Reply
Pijnlijke spieren? Tips om er sneller van af te komen! - Eat.Run.Love. 30 december 2014 at 11:20

[…] uit, maar vind het toch niet echt een prettig gevoel. Afgelopen zondag liep ik de Circuit Run, jullie weten allemaal hoe dat afliep. Maandag had ik toch enigszins stramme spieren dus toen ik dinsdagochtend om 7.00 in het Vondelpark […]

Reply
Avatar
Marieke 2 april 2014 at 16:03

Echt respect! Als ik al die verhalen lees, is het echt geen run voor mij, haha. Zand, heuvels, hellingen.. Ik sla over. ;) Mooie tijd hoor, knap!

Reply
Avatar
Stacey 31 maart 2014 at 10:09

Het was super leuk je even gezien te hebben. Het was een hele warme dag en je hebt het hartstikke goed gedaan, je mag trots op jezelf zijn!

Reply
Avatar
Jessica 31 maart 2014 at 10:33

Ja heel leuk! En zo toevallig dat we precies dezelfde tijd renden :) Ik vond het een superleuke run, dus ben ook zeker niet teleurgesteld! Heb ik nog wat ruimte voor verbetering ;)

Reply

Leave a Comment