DinerReceptenVis

Zalmpakketjes uit de oven met groenten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 mei 2015 4 Comments
zalmpakketje uit de oven met groenten

Stiekem vind ik groene asperges lekkerder dan witte asperges en ze zijn ook nog eens makkelijker te verwerken. Plaatste ik twee weken geleden nog een quiche met groene asperges, nu heb ik voor jullie zalmpakketjes uit de oven met groene asperges.

Voor 2 à 3 personen:

  • 300 gram verse zalm
  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram feta
  • 1 tl oregano
  • peper & zout
  • 200 gram speltcouscous
  • 2 stukken aluminiumfolie

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de onderkant van de asperges af en kook ze samen met een snufje zout 4 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de rode ui heel fijn. Meng die samen met de kruiden, peper en zout en een eetlepel olijfolie.

Verdeel nu de asperges gelijkmatig over 2 stukken aluminiumfolie, leg de zalm en het tomatenmengsel erop. Verbrokkel de feta eroverheen. Vouw de pakketjes voorzichtig dicht, leg op een bakplaat en bak 15 à 20 minuten in de oven. De oventijd is een beetje afhankelijk van de grootte en dikte van de zalm.

Kook ondertussen de spelt couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer regelmatig los met een vork. Serveer bij de zalmpakketjes, erg lekker als je het bakvocht van de zalmpakketjes over de couscous doet!

Ik maakte dit gerecht voor 2 personen, maar wel erg veel. Dus als je met kleine eters bent, kun je deze hoeveelheden ook voor 3 personen aanhouden. 

zalmpakketje uit de oven met groenten

image_print

4 Comments

17x Asperges Uit De Oven: Zo Heb Je De Asperge Nog Nooit Geproefd 19 mei 2017 at 08:39

[…] Benieuwd naar het recept? Klik dan hier! […]

Reply
Ester 18 mei 2015 at 14:00

Origineel recept, ziet er goed uit. Ik hou van beide soorten asperges, maar heb een voorkeur voor de sappigheid van witte asperges. Groene asperges kunnen nog wel eens wat hard zijn.

Reply
sanne 6 juli 2015 at 07:09

Ziet er heerlijk uit! Zou je de feta ook kunnen vervangen door geitenkaas?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 juli 2015 at 23:04

Ja dat kan zeker! Ook erg lekker :)

Reply

Leave a Comment