DinerGranenReceptenVis

Zalm teriyaki met groenten en noedels

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 februari 2016 0 comments
Zalm teriyaki met groenten en noedels

Er lag nog een stuk zalm in de vriezer en ik had geen zin in mijn standaard zalm maaltijden. Allemaal heel lekker, maar soms wil je wat anders. Wij eten eigenlijk heel weinig oosters, terwijl het stiekem hartstikke lekker is. Ik besloot dus eens aan de slag te gaan met een teriyaki marinade en dat te combineren met noedels en groenten.

Voor drie personen:

  • 300 gram zalm
  • 75 ml sojasaus
  • 4 gram gember (ong. 1 cm)
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 3 el honing
  • 200 gram paprika
  • 150 gram peultjes
  • 125 gram champignons
  • 100 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 250 gram noedels

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een grote pan water aan de kook.

Pers de gember en knoflook uit in een steelpannetje en giet er de sojasaus, 1 el sesamolie en honing bij. Vul aan met 150 ml water en breng aan de kook. Laat zo’n 10 minuten zachtjes koken tot de marinade lichtjes is ingekookt en ingedikt. Leg de stukken zalm in een ovenschaal en giet ongeveer de helft van de marinade over de zalm. Zet de zalm 15 à  20 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte, kijk anders na 15 min even of hij gaar genoeg is).

Snijd alle groenten in kleinere stukjes, verwijder de pitjes uit de rode peper als je een niet al te pittig gerecht wilt. Verhit de andere el sesamolie in een wok en wok de groenten zo’n 5 minuten tot deze wat zachter zijn maar wel nog knapper. Kook ondertussen ook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de noedels door de groenten en schenk er de helft van de overgebleven marinade bij. Meng goed, en proef even. Voeg eventueel nog wat extra marinade toe of zet het op tafel zodat de eters zelf hun eten nog wat extra op smaak kunnen brengen.

Schep de noedels op een bord en leg de zalm er bovenop. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 580 calorieën
31,6 gram eiwit – 49,9 gram koolhydraten – 27,6 gram vetten

Zalm teriyaki met groenten en noedels

image_print

Leave a Comment