DinerReceptenVis

Zalm met zoete aardappel en venkel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 oktober 2015 6 Comments
Zalm met zoete aardappel en venkel

Dit vind ik nu echt een heerlijke maaltijd voor na het sporten: de perfecte combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook is het een fris gerecht door de citroen en dille.

Voor 2 personen:

  • 250 gr zalm
  • 300 gr zoete aardappel (ca. 1 aardappel)
  • 1 venkel
  • 300 gr wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el gedroogde dille
  • peper en zout

Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200°C.

Rasp de wortel en snijd deze in stukjes van 2 cm. Kook 10 minuten.

Snijd de ui en venkel in ringen, de zoete aardappel in plakjes en de knoflook heel fijn. Doe samen met de wortel in een ovenschaal. Roer het citroensap, de dille en peper en zout erdoor en zet 40 minuten in de oven.

Bestrooi de zalm met peper en zout. Schep na 20 minuten de groenten om en leg de zalm op de groenten om mee te laten garen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p.: 537 calorieën
31 gram eiwit – 52 gram koolhydraten – 20 gram vetten

Zalm met zoete aardappel en venkel

Zalm met zoete aardappel en venkel

image_print

6 Comments

Favoriete recepten 2016 - Eat.Run.Love. 24 december 2016 at 06:30

[…] Zalm met zoete aardappel en venkel: Een super makkelijk en gezond receptje; ik kan me wel voorstellen dat deze heel populair is. […]

Reply
Salade met venkel en zoete aardappel - Eat.Run.Love. 2 juli 2016 at 06:30

[…] te maken. Toen ik aan zoete aardappel dacht, wist ik al dat dit een goede combinatie is getuige het recept met zoete aardappel en venkel uit de oven wat ik vaak in de winter maak. Aangezien venkel heel sterk van smaak is, is het lekker […]

Reply
Saskia 27 januari 2016 at 10:00

Dit was smullen!! Net als de gevulde paprika en de speltpannenkoek met spinazie. Vanavond het recept met parelgort uitproberen :) Druk aan het trainen voor de marathon, samen met mn vriend, en daarbij is goede voeding het halve werk, zo blij met deze site!! Dat maakt het trainen nog leuker. En ook mn vriend is er erg blij mee hihi Thanks voor het delen :) Groetjes, Saskia

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 27 januari 2016 at 13:16

Hoi Saskia, dank voor je ontzettend leuke reactie, daar doe ik het voor! Heel veel succes met het trainen voor de marathon, welke ga je doen? Goede voeding is daarbij idd het halve werk, dus zie je vast en zeker vaker terugkomen :)

Reply
Saskia 1 februari 2016 at 14:14

We doen mee met de marathon in Rotterdam op 10 april. Ik ben van plan om alle recepten te proberen haha Leuke verhalen en tips ook. Ik heb je ook gevonden op facebook, leuk! Zo blijf ik mooi up to date :)

Reply
Sport en eetdagboek #32 - Eat.Run.Love. 14 december 2015 at 07:01

[…] Carey (traditie van ons!). De rest van de middag rommel ik een beetje aan. ’s Avonds maak ik zalm met zoete aardappel, venkel en wortel uit de oven. Na het eten beginnen we met het nieuwste seizoen van Homeland en ben ik blij als ik […]

Reply

Leave a Comment