OntbijtRecepten

Zadencrackers

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 maart 2016 1 Comment
zadencrackers

Vorige week toen ik By LIMA was, serveerde ze ook glutenvrije zadencrackers. In een ver verleden heb ik die al wel eens gemaakt, maar ik was destijds niet super enthousiast. Omdat ik nu wel heel erg enthousiast was, wilde ik voor een nieuw poging gaan. Aangezien wij het moeten doen met een kleine combi-oven, nam ik alle ingrediënten mee naar mijn moeder en ging ik daar na het paasdiner aan de slag. En met succes!

Voor 11 crackers*

  • 75 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 40 gram sesamzaad
  • 40 gram chiazaad
  • 40 gram lijnzaad
  • 2 gram zout
  • 200 ml water

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten in een kommetje en laat 15 minuten staan zodat het water wordt opgenomen door het chiazaad en de lijnzaad. Dit is de binding van de crackers. Verdeel over een bakplaat en smeer zo dun mogelijk uit.

Zet een half uur in de oven. Na een half uur snijd je de crackers in de juiste vorm, draai je ze om en zet je ze nog een kwartiertje in de oven.

Laat ze goed afkoelen en verpak in een goede luchtdichte trommel, anders worden ze snel taai.

*Ik had het mengsel niet zo handig uitgesmeerd en gesneden, dus er bleven 11 crackers over. Maar als je een beetje je best doet, lukt het ook wel om er 12 uit te krijgen! 

Voedingswaarde per cracker: 130 calorieën
5,3 gram eiwit – 1,9 gram koolhydraten – 10,5 gram vetten

Lunchtip!
Nog even een kleine lunchtip, het is geen apart artikel waardig, maar beleg de cracker met wat avocado, hüttenkäse, een paar drupjes citroen, bieslook en peper en zout. Maak daarbij nog wat rauwkost zoals sla, tomaat en komkommer en je hebt een heerlijke lunch!

zadencrackers

zadencrackers

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Eveline 11 april 2016 at 09:25

Yum, dit klinkt lekker, makkelijk én ik heb alles al in huis! Ga deze zeker maken voor m’n lunch deze week :)

Reply

Leave a Comment