EatReceptenZoete tussendoortjes

Yoghurtcake met citroen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 juli 2015 7 Comments
Yoghurtcake met citroen

Alweer even geleden ontving ik van Abbot Kinney’s hun kokosyoghurt om te proberen. Nu kende ik kokosyoghurt al van Lavinia Goodfood, super lekker, dus ik vond het erg leuk om het zelf een keer in huis te hebben. Naast dat het heerlijk is met granola en wat fruit, kun je het natuurlijk ook heel goed verwerken in een recept.

De kokosstart van Abbot Kinney’s is een plantaardig zuivelalternatief gemaakt van pure kokosmelk en verdikt met maniokwortel, water en probiotische culturen. Dat laatste wil zeggen dat de yoghurtbacteriën in leven worden gehouden door het product niet te pasteuriseren na het fermentatie proces. Probiotica bevorderen de maag- en darmflora en zorgen voor een verbeterde stoelgang.

Daarnaast bevat de kokosstart goede plantaardige vetten, deze vetten zijn makkelijk verteerbaar voor het lichaam en geven langzaam hun energie af voor een langdurig vullend gevoel.

Je kunt het natuurlijk als standaard ontbijtje maken, maar ik maakte er een overheerlijke yoghurt-citroen cake mee.

  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 250 gram Abbot Kinney’s kokosyoghurt
  • 100 gram kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl vanillepoeder
  • sap van 2 citroenen
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix alle droge ingrediënten en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Meng goed met elkaar en verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik.

Zet 50 minuten in de oven. De cake blijft een beetje sappig, dit komt door de vetten in de kokosyoghurt.

De kokosyoghurt van Abbot Kinney’s kun je o.a. kopen bij Ekoplaza. 

Yoghurtcake met citroen

Yoghurtcake met citroen

7 Comments

Marian 9 juli 2016 at 11:10

Ik heb hem net de oven in gezet! Ik ga hem zometeen eten met mijn ouders, broer en schoonzus:-)
Het beslag is al heerlijk;-)

Reply
Jessica 9 juli 2016 at 15:17

Ben benieuwd. Eet smakelijk!

Reply
Kim 18 april 2016 at 18:07

Heb je misschien een tip om de kokosbloesemsuiker te vervangen?

Reply
Jessica 9 juli 2016 at 15:16

Je zou honing kunnen proberen. Of gewone suiker maar dan wat minder.

Reply
Shavi 17 december 2015 at 15:41

Klinkt goed! Waar kan je de eieren door vervangen?

Reply
Jessica 17 december 2015 at 16:16

Je kunt de eieren vervangen door een ei vervanger van lijnzaad. 1 el lijnzaad met 3 el water is 1 ei. Heb dit zelf nog niet geprobeerd dus weet niet of het een succes is :) laat je het weten?

Reply
Marianne 10 augustus 2015 at 12:02

Dit ziet er wel heeel erg lekker uit Jessica! Ik ga ‘m zeker maken. Groetjes Marianne

Reply

Leave a Comment