Lifestyle

Yoga zonder les

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 december 2015 0 comments
yoga zonder les

Yoga, ik heb er een soort haat-liefde verhouding mee. Ik weet dat het heel goed voor me is, en als ik ga vind ik het ook wel heel lekker, maar ik vind het zo moeilijk. Als een stijve hark pur sang is yoga eigenlijke een kwelling. Het lukt me niet en vind het op sommige momenten alles behalve ontspannend. Toen ik mijn polsblessure kreeg, kon ik lange tijd helemaal niet naar yoga, omdat er toch wel veel gewicht/kracht op je polsen komt te staan. Maar nu mis ik het stiekem toch. Helemaal nu ik aan crossfit doe en echt flexibeler moet worden. Dus toen het boekje “Yoga zonder les” op mijn deurmat viel, werd ik direct enthousiast.

In Yoga zonder les staan 50 series die je thuis of waar dan ook kunt uitoefenen. Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën, zodat je voor elk moment wel een serie hebt. Zo staan er series in voor op reis, voor een strak lichaam, voor na de actie, voor je lichamelijke conditie en voor je geest. Het boek start met een korte uitleg van de Zonnegroet en daarna komen alle series aan bod. Onder andere voor: hardlopers, fietsers, voor het slapen, na een lange dag, tijdens de menstruatie, sterkere benen en strakke billen, de bovenkant van de rug, nek en schouders, maar zelfs ook voor gevoelige polsen.

yoga zonder les

Ik vind het een onwijs leuk boekje, maar er staat wel weinig uitleg in. Het is dus wel handig als je enige ervaring hebt met yoga. Ik zou dan ook zeker adviseren om eerst een paar echte lessen te volgen. Daarna kun je de houdingen Googlen en denk je; oh ja, dat was deze. Een groot voordeel vind ik wel dat de series toegankelijk zijn en niet al te lang duren. Met een kwartier tot een half uur ben je wel klaar.

In het nieuwe jaar ga ik zeker weer Hot Yoga lessen volgen, maar ik heb mezelf ook voorgenomen om in ieder geval vier keer per week een yogaserie te doen. Het liefst elke dag, maar ik weet dat dat niet haalbaar is, dus dan ben ik wat liever voor mezelf! Het boek is o.a. te koop bij Bol.com voor €14,99.

yoga zonder les

yoga zonder les

yoga zonder les

yoga zonder les

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment