Lifestyle

Yoga Girl

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 oktober 2015 0 comments
Yoga Girl boekreview

Alleen al voor de prachtige plaatjes zou je Yoga Girl moeten lezen. De Zweedse Rachel Brathen, woonachtig op Aruba, geeft yogalessen, workshops en retreats over de hele wereld. In Yoga Girl neem ze je mee in haar levensfilosofie, yoga oefeningen, tips om lichaam en ziel gezond te houden en eenvoudige en lekkere recepten.

Yoga houdt veel meer in dan lichamelijke oefeningen die worden uitgevoerd op een yogamat. Er zijn fantastische mogelijkheden om wat we van deze oefeningen leren in de wereld toe te passen.

In het boek neemt Rachel je mee in haar reis van een chaotische en moeilijke jeugd naar een nieuw leven als yogaleraar op Aruba. Elk hoofdstuk begint met een mooie quote, gevolgd door een verhaal van Rachel, een aantal levensbeschouwingen, tips over bijvoorbeeld ademhaling en bepaalde houdingen, een recept en een serie oefeningen.

Yoga Girl boekreview

Yoga Girl boekreview

Wanneer je begint met yoga, ga je een aantal dingen realiseren volgens Rachel:

  • Dit is veel moeilijker dan ik dacht
  • Het voelt veel beter dan ik dacht
  • Mijn lichaam mijn geest zijn het soms – of het grootste gedeelte van de tijd – oneens met elkaar, en de twee kanten van mijn lichaam zijn heel verschillend
  • Hoe heb ik mijn hele leven kunnen leven zonder te weten hoe ik op de juiste manier moet ademhalen
  • Ik wil dit vaker doen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit is zo herkenbaar voor mij! Ik vind yoga ontzettend moeilijk, maar ben altijd heel blij als ik ben geweest. Elke keer weer neem ik me voor om het vaker te doen, maar ook dat schiet er vaak bij in.

Yoga Girl boekreview

Yoga Girl boekreview

Yoga Girl boekreview

De recepten zijn niet persé heel vernieuwend, maar zoals Rachel zelf ook aangeeft, eenvoudig en lekker. De Wortelgember soep lijkt me bijvoorbeeld heel erg lekker.

Yoga Girl boekreview

Yoga Girl boekreview

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een serie oefeningen in lijn met waar het hoofdstuk over gaat. Zo wordt bijvoorbeeld stap voor stap de zonnegroet uitgelegd, staan er heupopeners in, maar ook ingewikkelder oefeningen zoals de handstand en de kraai en een aantal herstellende oefeningen. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over meditatie.

Ik vind het een prachtig boek en ga er nog heel veel in bladeren. Yoga Girl is te koop bij Bol.com voor €17,99. Wil je direct al inspiratie? Volg Rachel dan op Instagram @yoga_girl

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment