Broodjes, Wraps & OmeletLunchReceptenVegetarisch

Wraps met linzen en bieten hummus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 juni 2017 0 comments
wraps met linzen

Ik weet niet meer waar, maar ik zag ergens een lunchreceptje van Ellen Hoog voorbij komen. Wraps met linzen en bieten hummus. Dat leek me super lekker, vooral omdat ik toch af en toe wel op zoek ben naar wat nieuwe lunch inspiratie. Ik sloeg het recept op in mijn hoofd en ging er een paar weken later mee aan de slag. Het recept heb ik dus een eigen draai gegeven met ingrediënten die ik lekker vind. Super snel klaar als je alle ingrediënten in huis hebt dus binnen een handomdraai staat er een lekkere lunch op tafel. Een succes! Je kunt deze wraps met linzen ook al eerder klaar maken en dan ergens mee naar toe nemen.

Wraps met linzen en bieten hummus

Voor 2 personen:

  • 4 middelgrote volkoren wraps (à 40 gram per stuk)
  • 150 gram linzen uit blik
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • halve appel (ik vind Pink Lady lekker)
  • 50 gram geraspte wortel
  • 50 gram spinazie
  • peper en zout
  • 80 gram bieten hummus

Snijd de appel in kleine blokjes en verbrokkel de geitenkaas tot kleine stukjes. Meng de linzen met de appel, geitenkaas, wortel en fijngesneden spinazie. Breng op smaak met wat peper en zout.

Besmeer de wraps met de bieten hummus en verdeel de linzensalade er over heen. Eventueel kun je nog wat extra spinazie op de wraps doen. Rol de wraps dicht en maak eventueel vast met een kleine prikker.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon (twee wraps): 548,8 calorieën
22,9 gram eiwit – 71,2 gram koolhydraten – 16,1 gram vet

wraps met linzen wraps met linzen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment