ReceptenZoete tussendoortjes

Wortelcake met dadels

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 juli 2014 18 Comments
recept gezonde wortelcake

Al een tijdje staat een gezonde wortelcake op mijn verlanglijstje om te bakken. Een hele tijd geleden maakte ik healthy carrot cupcakes, maar die waren volledig mislukt. Toen ik vorige week op één van mijn favoriete buitenlandse blogs een ander recept tegenkwam, moest ik het proberen. Ik paste het aan naar Nederlandse maatstaven, gebruikte iets andere ingrediënten en verhoudingen en tadaa, de perfecte wortelcake was geboren. In één keer gelukt! Deze cake is perfect als tussendoortje, maar kan ook prima als ontbijt (powerfood voor een work-out).

Wortelcake (12 plakken):

 • 200 gram volkorenmeel
 • 200 gram geraspte wortel
 • 1 kleine banaan (100 gram)
 • 3 eieren
 • 100 gram dadels
 • 75 gram rozijnen
 • 50 gram walnoten
 • 25 gram geraspte kokos
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl nootmuskaat
 • 1/2 tl kardemon
 • 1/2 tl zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl bakpoeder
 • cakeblik

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed  met elkaar. Hak de dadels fijn samen met de banaan en eieren in een keukenmachine. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge mix.

Rasp de wortels en voeg samen met de rozijnen en de gehakte walnoten toe aan de bakmix. Meng het weer goed met elkaar, ik gebruik hiervoor de keukenmanchine.

Doe dit in een met bakpapier bekleed bakblik en druk goed aan. Zet 40 minuten in de oven. Test of hij goed is door een satéprikker in de cake te prikken.

Smullen maar!

Voedingswaarde per plak: 172 calorieën
4,6 gram eiwit – 23,7 gram koolhydraten – 5,8 gram vet

recept gezonde wortelcake

recept gezonde wortelcake

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

18 Comments

Eten voorbereiden en meenemen - Eat.Run.Love. 26 januari 2017 at 09:30

[…] wortel cake, bananenbrood, appel kaneel brood, pindakaas […]

Reply
Eet en sportdagboek #63 - Eat.Run.Love. 24 januari 2017 at 09:30

[…] De lunch op kantoor is vandaag een beetje matig. Ik houd het bij een kopje bouillon en twee boterhammen met kipfilet, kaas, paprikaspread en wat rauwkost. Gelukkig heb ik mijn ochtendsnackje nog en die plak ik aan mijn lunch vast zodat het toch een goede maaltijd wordt: een bakje kwark met blauwe bessen en wat honing. Tussendoor eet ik weer een plakje wortelcake. […]

Reply
Wortel muffins - Eat.Run.Love. 28 september 2015 at 23:05

[…] een keer. Dit keer als verantwoorde snack voor na de wedstrijd. Stiekem is het een upgrade van mijn wortel-dadelcake, maar dan nog net iets smeuïger en perfecter in balans. Dus als je fan van dat recept bent, moet […]

Reply
Avatar
Cynthia 28 september 2015 at 15:54

Erg lekker en voedzaam. Bedankt voor dit recept!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 september 2015 at 16:44

Goed om te horen dat het lekker was!

Reply
Wortel muffins recept - Eat.Run.Love. 23 september 2015 at 07:02

[…] een keer. Dit keer als verantwoorde snack voor na de wedstrijd. Stiekem is het een upgrade van mijn wortel-dadelcake, maar dan nog net iets smeuïger en perfecter in balans. Dus als je fan van dat recept bent, moet […]

Reply
Avatar
Es 30 augustus 2015 at 08:26

De cake is zalig en in 1x gelukt! 2 plakjes op, de rest in diepvries voor mee naar mijn werk!

Reply
Roots || Amsterdam - Eat.Run.Love. 8 juli 2015 at 07:02

[…] muffin gemaakt met kokosmeel, wortel, dadel en banaan. Deze muffin deed me verdacht veel denken aan mijn eigen wortel-dadel cake. Die moet ik ook gauw weer een keer maken! Ik ging weg met energie voor tien. Jammer dat ik aan de […]

Reply
Avatar
Stefanie 21 februari 2015 at 14:10

Ik heb hem net gemaakt en hij is heerlijk!!

Reply
Avatar
Floor 30 november 2014 at 17:27

Dit zag er zo lekker uit, hij zit nu in de oven ;-) Een klein vraagje; kan je deze cake ook (in stukjes) in de vriezer bewaren?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 30 november 2014 at 18:13

Ja doe ik wel altijd! Gewoon in stukjes snijden en per stuk in vershoudfolie verpakken. ’s Ochtends uit de vriezer pakken en rond 11 uur is het wel ontdooid :)

Reply
Avatar
Floor 30 november 2014 at 18:21

O haha, dubbel verstuurd. Maar thanks voor je antwoord! Heb er nu al zin in :-)

Reply
Avatar
Floor 30 november 2014 at 16:20

Klinkt super! Kun je m ook invriezen (in stukjes)?

Reply
Fit diary #18 - Eat.Run.Love. 24 november 2014 at 07:02

[…] Zondag was een lekker rommeldagje; we gingen naar het Westerpark om foto’s te maken van mijn nieuwe Asics outfit (daarover later meer), deden boodschappen, ik deed een intervaltraining en coretraining, blogte lekker vooruit voor komende week en bakte mijn favo wortel-dadelcake. […]

Reply
Avatar
Barbara 28 juli 2014 at 10:51

Super lekker recept. Ik heb het iets aangepast. De dadels vervangen door gedroogde abrikozen. En nog 2 el honing toegevoegd. Maakt de healthy cake net iets zoeter.

Reply
Jessica
Jessica 1 augustus 2014 at 17:27

Goed idee om de dadels te vervangen voor abrikozen. Ik vond de cake zelf al erg zoet, dus zou er geen extra honing bij doen maar dat is natuurlijk ieder voor zich!

Reply
Avatar
Eline 22 juli 2014 at 22:10

Deze gaat op mijn ”nog te maken” lijstje!

Reply
Avatar
Leen 22 juli 2014 at 09:41

Ziet er heerlijk uit en inderdaad enkel gezonde ingrediënten. Ga ik ook proberen!

Reply

Leave a Comment