ReceptenZoete tussendoortjes

Wortel muffins

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 september 2015 2 Comments
wortel muffins recept

Alweer 1,5 maand geleden was ik jarig en maakte ik deze wortel muffins voor collega’s. Ze vielen enorm goed in de smaak, en afgelopen weekend voor de Dam tot Damloop maakte ik ze nog een keer. Dit keer als verantwoorde snack voor na de wedstrijd. Stiekem is het een upgrade van mijn wortel-dadelcake, maar dan nog net iets smeuïger en perfecter in balans. Dus als je fan van dat recept bent, moet je deze zeker proberen!

Voor 8 muffins:

  • 200 gr speltmeel
  • 200 gr geraspte wortel
  • 1 banaan
  • 100 gr dadels
  • 50 gr cranberries
  • 2 eieren
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 25 gr geraspte kokos
  • 2 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak in een keukenmachine de dadels fijn. Voeg de banaan, eieren en gesmolten kokosolie toe en hak tot een smeuïg mengsel.

Voeg daarna alle ingrediënten behalve de wortel en cranberries toe en meng nogmaals tot er een plakkerig deeg ontstaat. Als laatste kun je de wortel en cranberries er doorheen mengen.

Verdeel het mengsel over 8 muffin vormpjes en bak 25 minuten af in de oven. Nu komt het moeilijkste, wachten tot ze zijn afgekoeld!

Voedingswaarden per stuk: 240 calorieën
5 gram eiwitten – 37,7 gram koolhydraten – 7,6 gram vetten

wortel muffins recept

wortel muffins recept

wortel muffins recept

image_print

2 Comments

Smoothie met banaan, dadel en kaneel - Eat.Run.Love. 17 september 2016 at 17:00

[…] met dadels: – Chocolade dadelrepen met hennepzaad – Gember chocoladecake – Wortel muffins – Salade met granaatappel en aubergine – Chocolate chip cookies – Gevuld […]

Reply
Marlotte 23 september 2015 at 10:05

Die zien er heerlijk uit zeg!

Reply

Leave a Comment