EatReceptenSoepVegetarisch

Wortel-linzensoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 oktober 2017 0 comments
wortel linzensoep

Niets is zo fijn als de week goed voorbereid en gezond te beginnen. In het weekend maak ik altijd een weekplanning en doe ik boodschappen zodat ik aan het begin van de week niet voor verrassingen kom te staan. Na het weekend – met soms iets te veel borrels en etentjes buiten de deur – heb ik altijd zin om weer bewust bezig te zijn met wat ik eet. Becel daagde mij uit om een plantaardige powermaaltijd te maken om de week goed te beginnen. Deze wortel-linzen soep vind ik daar echt perfect voor! Je kunt hem zelfs al op zondag maken; de smaken trekken dan nog beter in waardoor hij de volgende dag nog lekkerder is. Deze maaltijd bevat een goede verhouding aan koolhydraten, eiwitten en vetten door het toevoegen van de linzen en door het gebruik van Becel Olie Blend met Olijfolie, welke 3 keer meer Omega 3 dan olijfolie bevat. Omega 3 is een essentieel vetzuur, dit betekent dat het lichaam het vetzuur zelf niet kan aanmaken en je deze dus via voeding binnen moet krijgen.

Wortel-linzensoep

4 personen

  • 1 el Becel Olie Blend met olijfolie
  • 500 gram wortel
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 gram gember (ong. 1 cm)
  • ½ tl chili
  • 2 el kerriepoeder
  • Blik tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram gedroogde Le Puy linzen
  • 2 naanbroden
  • Be­cel 100% Plant­aar­dig avo­ca­do & li­moen­olie

Verhit in een grote soeppan de Becel Olie Blend met olijfolie. Kook ondertussen ook 1 liter water in een waterkoker. Snijd de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze aan in de pan. Schil de wortel en snijd hem in grove stukken. Schep door het uienmengsel heen. Voeg de kruiden, tomatenblokjes en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken.

Pureer de soep zodra de wortel zacht is geworden. Spoel de linzen af en voeg deze toe aan de soep. Laat nog eens 30 minuten op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.

Serveer de wortel-linzensoep met naanbrood en een lekkere smeer  Becel met avocado en limoenolie. Lekker, smeuïg, en rijk aan de goede meervoudig onverzadigde vetzuren Omega 3 en 6.

Een power Monday gegarandeerd met dit recept!

Voedingswaarden per persoon: 498 calorieën
22,2 gram eiwit – 75,5 gram koolhydraten – 8,3 gram vet

wortel linzensoep

*Dit artikel is in samenwerking met Becel tot stand gekomen*


Leave a Comment