DinerEatReceptenVis

Schelvis met tomatensaus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 januari 2016 1 Comment
Witvis met tomatensaus

Tegenwoordig probeer ik minimaal één keer per week vis te eten, dus ik ben de laatste tijd een beetje aan het experimenteren met hoe ik dat dan eet. Dit keer maakte ik schelvis met tomatensaus met lekker veel kruiden, ansjovis en een beetje witte wijn voor een heerlijke smaak.

Voor 2 personen:

  • 200 gram schelvis (of een andere witvis, bijv. kabeljauw)
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovis
  • 3 el verse peterselie
  • 1 laurierblad
  • 50 ml witte wijn
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram haricot verts

Breng water aan de kook en kruis de tomaten in op de bolle kant. Leg voor circa 10 seconden in het water tot het velletje loskomt. Haal uit het water, laat heel lichtjes afkoelen en verwijder het velletje. Snijd de tomaat in blokjes.

Snijd de ui, knoflook en ansjovis fijn en fruit deze samen met de gehakte peterselie 5 minuten. Bestrooi de schelvis met peper en zout en leg in de pan. Voeg de witte wijn en laurierblad toe en laat 3 minuten koken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de gesneden blokjes tomaat toe, doe de deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten stoven tot de vis mooi wit is.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de haricot verts 6 minuten.

Schep wat rijst op een bord, verdeel de sperziebonen ernaast, leg de vis uit de pan erop en schep de tomatensaus erover heen. Garneer met nog wat peterselie.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p.:  471 calorieën
34 gram eiwit – 63 gram koolhydraten – 5 gram vetten

Witvis met tomatensaus

image_print

1 Comment

Eveline 29 januari 2016 at 07:25

Lekker! Ik ben ook altijd op zoek naar lekkere en makkelijke visrecepten om dezelfde reden inderdaad. Ik vind het ook altijd lekker (en makkelijk) om het bij een groene (of rode) curry te eten; curry in de pan maken zoals je altijd doet en dan op het laatst een stukje witvis erbovenop gaar laten stoven :) Of gewoon heel makkelijk, vis bakken met wat kruiden en dan een lekkere salade erbij (wij doen meestal spinazie, zoete aardappel, paprika, wortel, advocado, blauwe bessen en zonneboem&pepita pitjes).

Reply

Leave a Comment