Hardlopen / TrailrunningSport

Win || Hardlopen voor beginners

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 mei 2014 27 Comments
hardlopen voor beginners
Misschien loop je al wat langer, ben je dit seizoen begonnen of wil je nog beginnen met hardlopen. De gids “hardlopen voor beginners” bevat alle informatie die je wil en moet weten als je gaat beginnen met hardlopen. Maar ook als je al een tijdje hardloopt, is deze gids leuk om te lezen!

 

De gids is ingedeeld in diverse hoofdstukken: Beginnen, Gezondheid, Training, Wedstrijden, Uitrusting, Inspiratie & Advies. De namen van de hoofdstukken geven al een beetje aan wat je kunt verwachten. In het hoofdstuk Beginnen wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan tips en warming-up en cooling-down. Er wordt aandacht besteed aan voeding in het hoofdstuk Gezondheid. De gids laat zien waarom krachttraining belangrijk is in het hoofdstuk Trainen. Het hardlopen maak je leuk door je in te schrijven voor Wedstrijden. Maar hoe bereid je je daar op voor? Natuurlijk is er ook uitgebreid aandacht voor de juiste kleding, schoenen en accessoires. En last but not least, word je geïnspireerd door andere lezers en worden er vragen beantwoord.

 

Ondanks dat ik al geruime tijd loop, vond ik het een leuke gids om te lezen. Hardlopen voor beginners is te koop voor €12,95. Maar ik mag er drie weggeven! Hoe doe je mee? Laat hieronder een reactie achter waarom je bent begonnen met hardlopen of wilt beginnen met hardlopen en je maakt direct kans!

 

Meedoen kan t/m zondag 25 mei. De winnaars worden maandag 26 mei bekend gemaakt via Facebook. Dus like ook zeker de Facebookpagina!

hardlopen voor beginners

hardlopen voor beginners
hardlopen voor beginners
hardlopen voor beginners
hardlopen voor beginners
hardlopen voor beginners
hardlopen voor beginners

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

27 Comments

Avatar
Jessica van Veluw 25 mei 2014 at 10:43

Ik ben begonnen met hardlopen omdat ik eerst wat wilde afvallen voor de zomer. Nu weet ik dat dit niet de manier is maar voordat ik dat doorkreeg was ik al hopeloos verliefd op hardlopen. Ik voel me er zo fijn en fit dor dat ik me niet voor kan stellen dat ik hier ooit mee ga stoppen.

Reply
Avatar
Anita Jansen 25 mei 2014 at 09:08

Vorige week is mijn lieve hondje Beau door een ongeluk overleden. Ik vind dit echt vreselijk. Het was mijn allerbeste maatje. Altijd vrolijk enthousiast. Het was een border colli, vol met energie. In de 1,5 jaar dat hij bij mij heeft mogen zijn hebben we samen kilometers gewandeld door de bossen en over strand. Beau heeft mij fit weten te houden. Nu val ik in een diep gat, heb veel vrije tijd over en zoek een doel om de leegte op te vullen en fit te blijven.
Hardlopen, een aantal jaar geleden ben ik eens begonnen, misschien is het nu dan tijd voor een herstart en dan kan ik zeker goede tips gebruiken.

Reply
Avatar
Jane van Oort 22 mei 2014 at 21:16

1 jaar geleden begonnen en tot 3 maanden geleden erg fanatiek geweest. Regelmatig wel met wat pijntjes maar toch door blijven gaan tot het niet meer ging. Nu na 3 maanden geen hardlopen maar wel andere sport afgelopen week klein rondje gelopen, en ik wil weer meer!!! Dus een soort van nieuwe start met de juiste info en tips is zeker welkom!!

Reply
Avatar
Wendy Dissen 21 mei 2014 at 21:27

Ik ben een half jaar nadat ik gestopt ben met roken begonnen met hardlopen. Ik had energie teveel en was veel te druk in mijn hoofd. Nu ik hardloop kan ik mijn hoofd lekker leeg maken en kom ik na een lekkere training voldaan weer thuis. Zo blij met deze veranderingen, nooit meer terug naar hor het was, behalve een paar kilootjes minder dan ;-)

Reply
Avatar
MarijkeB 21 mei 2014 at 18:12

Ik waag het erop :):)

Eind oktober ben ik ontzettend gevallen met mijn paard, voorste kruisbanden, binnen en buitenbanden van mijn r. knie beschadigd.. Ambulance.. het hele cirsus erbij… Zo kom je na een tijdje bij de fysio terecht en daar kwam ik gaandeweg mijn herstel op de hardloopband te staan. (je dacht toch niet dat ik dat ging doen he…)
Maar niets bleek minder waar en begin dit jaar is het zaadje voor een hardloopverslaving gelegd!!
Inmiddels ben ik ruim 3,5 maand op weg en loop een redelijk snelle 5 km en goed op weg om de 12 km vol te houden. Ik ben helemaal verkocht! Van de *hardlopen is stom* instelling, ben ik nu 3-4 keer per week fanatiek aan het trainen, uiteraard met goede begeleiding om blessures te voorkomen en mijn knie goed in de gaten te houden.
Mijn eerste wedstrijden heb ik zelfs al gelopen!!

Dus ja, je kunt wel zeggen dat hardlopen een deel van mijn leven aan het worden is..

Reply
Avatar
Maxime Bahrdt 19 mei 2014 at 12:06

Ik ben een aantal weken terug begonnen met hardlopen met evy. Wat ik erg fijn vind en het helpt ook heel erg om mijn conditie op te bouwen wat ik graag wilde en een van de redenen is waarom ik ben begonnen. Maar naast evy weet ik verder niks over hardlopen en wat ik ervoor en wat ik erna precies zou moeten doen. Ik ben eerst begonnen met sporten op de spinningsfiets van mijn vader en een matje met oefeningen die ik op internet vind. Toen het mooier weer werd bedacht ik me ik ga hardlopen. En heb toen gelijk hardlopenschoenen gekocht. Eerst begonnen in mijn gewone kleding en sinds kort heb ik ook wat hardloopkleding gekocht. Het leek me heerlijk om met het mooie weer dat er aan kwam lekker buiten te gaan sporten daarom ben ik er ook mee begonnen. Ik ben er ook mee begonnen omdat ik op gewicht wil blijven misschien een beetje af te vallen. Nu ik er eenmaal mee begonnen ben vind ik het heerlijk en heb ik mij ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd en heb er echt zin in! Dus alle tips zijn zeker welkom!

Reply
Avatar
Anonymous 18 mei 2014 at 18:53

Begin dit jaar ben ik begonnen met hardlopen om af te vallen, een betere conditie te krijgen en me vooral fitter te voelen. Gelukkig is de sport verslavend. Het is gewoon kicken! Vandaar ook mijn interesse in het boekje ‘hardlopen’.

Reply
Avatar
Joyce Brouwer 17 mei 2014 at 20:44

Ik zou dit boekje heel graag willen winnen, omdat ik nog een groentje ben met hardlopen. Daarbij kan ik wel wat nuttige tips gebruiken om blessures, etc. te voorkomen. Ik ben begonnen met hardlopen voor mijn conditie en om de nodige kilootjes kwijt te raken…volgens mij gaat dat met hardlopen het snelst. Of hebben jullie nog betere tips staan in dit boekje? ;-)

Reply
Avatar
Anita H. 16 mei 2014 at 12:02

Ik wil beginnen met hardlopen omdat je daar vrij snel progressie kunt boeken. Lijkt me heerlijk om, in de buitenlucht, een flinke afstand af te leggen. Verder vind ik het belangrijk om afwisseling te brengen in sportactiviteiten. Mooie aanvulling op fitness.

Reply
Avatar
Lianne 16 mei 2014 at 09:12

Ik ben begonnen met hardlopen omdat ik me graag fitter wilde voelen. En dat is gelukt, ik heb nu start to run 0 – 5k afgerond, dus ik kom aan de 5k, terwijl eerst 5m al moeilijk was! Nu nog goede hardloopschoenen, wnat die heb ik nog niet en meer informatie dmv dit boek?:D

Reply
Avatar
Anke te Boekhorst 16 mei 2014 at 08:21

Op mijn zestiende ben ik begonnen met hardlopen om alle verkeerde redenen. Anorexia was die reden. Nu, 6 jaar later, heb ik de eetstoornis overwonnen, maar het hardlopen is gebleven. Toen was hardlopen een middel om af te vallen, nu is het een manier om te ontspannen, om tot mezelf te komen. Is er toch nog iets goeds voortgekomen uit die nare periode :)

Reply
Avatar
Anonymous 15 mei 2014 at 20:05

2 maanden geleden ben ik begonnen met hardlopen omdat ik wat kilootjes kwijt wil raken voor de zomer en natuurlijk om mijn conditie te verbeteren. Ik zou tips heel goed kunnen gebruiken omdat ik het som moeilijk vind om mezelf te blijven motiveren en omdat ik snel last heb van blessures. Tips over mijn houding en kleding kan ik dus goed gebruiken!

Super toffe actie trouwens, ik hoop dat ik ga winnen! <3

Liefs Kimberley Helthuis

Reply
Avatar
Jolien 15 mei 2014 at 19:48

Ik begin elk voorjaar en ik stop weer elk najaar ;) al heb ik nu een aantal doelen voor wedstrijden in de winter (november en januari, dus ik moet wel!). Ik ben in de eerste instantie altijd begonnen vanwege de zomerstop die ik had met trampoline springen, nadat in juni de belangrijkste wedstrijd is geweest kun je het daarna wat rustiger aan doen. Om een beetje fit te blijven ging ik altijd hardlopen! Dit doe ik nu niet meer maar dit jaar ben ik echt significant sneller dan vorig jaar en dat helpt heel goed mee aan mijn motivatie!

Reply
Avatar
Giulia Califano 15 mei 2014 at 16:56

Beginnen met hardlopen deed ik om af te vallen, ik vond het vreselijk. Ik zette echter door en inmiddels heb ik altijd wel een reden om hard te lopen, heerlijk vind ik het nu! Hardlopen als ontspanning, hardlopen om frustratie te uiten, hardlopen om blijdschap kwijt te kunnen, hardlopen omdat de zon schijnt.. I love it!

Reply
Avatar
Tanya Timmers 15 mei 2014 at 16:35

Ik ben verscheidene keren begonnen met hardlopen en steeds weer gestopt. Een aantal maanden geleden las ik een artikel over een meisje dat tijdens haar reis om de wereld hardloopt, en dat er eigenlijk geen excuus is om niet te lopen; je hebt niks nodig, en het is gewoon lekker! Die ochtend ben ik meteen de deur uit gerend met m’n oude sportschoenen, een paar dagen later fatsoenlijke schoenen gekocht, en nu loop ik inmiddels al weer een aantal maanden en heb ik voor het eerst een hardloopschema afgemaakt. Ik loop inmiddels 5K! Ik loop omdat het m’n hoofd leeg maakt en ik echt voel dat ik ‘blije stofjes’ aanmaak, wat ik nodig heb omdat ik al een langere tijd in een dip zit. Ik hoop dat ik het vol kan houden en wie weet word ik ooit een serieuze hardloopster.

Reply
Avatar
C. Verhoek 15 mei 2014 at 15:59

Waarom ik ben begonnen? Om het liefst zo snel mogelijk weer te stoppen maar ik ren door met Evy.
Motivatie en tips… kom maar op!

Reply
Avatar
Fleur Hermes 15 mei 2014 at 13:51

Al mijn hele leven heb ik een hekel aan de coopertest. Elk jaar opnieuw moeten we hem op school rennen en elk jaar opnieuw ben ik dood als we klaar zijn. Niet alleeb haal ik hem niet maar ook ben ik fysiek letterlijk ziek ervan. Maar op een dag was ik het zo zat dat ik een besluit nam. Niet langer zou ik me schikken in mijn lot, ik had mijn lot in eigen handen. En vol verbazing zagen mijn ouders(die alletwee ook een hekel hebben aan hardlopen) mij de volgende dag op mijn oude gymschoenen de deur uit gaan. Ik liep naar het park en begon daar een beetje doelloos rondjes te rennen. Toen ik thuiskwam was ik doodop maar ik voelde me fantastisch. Ik besloot wat meer onderzoek te doen en een renschema te gaan zoeken. Zo gezegd zo gedaan en de volgende keer dat ik ging rennen wist ik precies hoe lang ik moest blijven doorrennen en hoe lang ik mocht lopen. En zo gaat het nu nog steeds. Je kan wel zeggen dat ik een verschrikkelijke amateur ben, de drie minuten haal ik net. Maar als je bedenkt dat ik een aantal weken terug maar net een minuut wist vol te houden kan ik niet anders dan blij zijn met mijn vooruitgang. Ondertussen heb ik een paar goede sportschoenen gekocht. Mijn doel? De coopertest met gemak kunnen lopen. Het tijdschrift zou een enorme hulp zijn:)

Reply
Avatar
Anka 15 mei 2014 at 13:44

Jaaa, wat leuk! Ik doe heel graag mee! :D Ben vorig zomer begonnen met lopen met Evy om mijn conditie te verbeteren en uiteindelijk kon ik dus een half uurtje lopen, maar na een winter waarin ik iets minder heb gelopen wil ik het nu weer fanatiek oppakken. Verder vind ik het gewoon hartstikke leuk en inspirerend om alles over hardlopen te lezen!

Reply
Avatar
Anne G 15 mei 2014 at 12:19

Ik wil hem ook heel erg winnen! Ik kan wel wat goede schemas en oefeningen gebruiken!! Ik heb een knieblessure omdat ik snel van start ben gegaan twee maanden geleden.
Daarnaast geven dit soort tijdschriften me altijd onwijs veel motivatie en inspiratie!

Reply
Avatar
Chantal besseling 15 mei 2014 at 08:42

WAUW DEZE WIL IK HEBBEN!!
Ik ben nu al 2 maanden aan het hardlopen en rustig aan het opbouwen.
Toch zou ik het fijn vinden om wat extra tips te krijgen en andere verhalen te lezen om me nog meer te laten motiveren. Wil ook graag runs gaan doen, dat zou me echt een kick geven.
Ook ben ik erg aan het rommelen met me voeding en gezondheid, wat is nu echt goed voor je..
Dit boek zou mij daar echt bij kunnen helpen.
Super leuke actie, en ik hoop natuurlijk dat ik er eentje win :D
Groetjes, Chantal

Reply
Avatar
Sanne 15 mei 2014 at 08:18

Wauw:), deze zou ik heel graag winnen! Ik loop al geruime tijd, normaal als aanvulling op het hockey maar nu steeds fanatieker. Mijn doel is een marathon lopen, en ben al een heel eind op weg. Ik vind het vooral moeilijk een goede balans te vinden tussen trainen, rust, genoeg eten… Mijn tijden gaan super, 10K ruim onder de 45 minuten, maar nu moet ik eigenlijk gaan vertragen, en dat valt zwaar!! Ik kan dus wel wat tips en houvast gebruiken, zou heel erg blij zijn met dit boek!

Reply
Avatar
Amy 15 mei 2014 at 08:08

Ik wil deze niet voor mezelf winnen maar eigenlijk voor een vriendin!
Zij heeft mij altijd voor gek verklaard,.. je gaat toch niet hardlopen?! Maar sindskort is zij toch langzaam aan voor zichzelf begonnen op eigen houtje!! Aangezien ik haar wil motiveren gun ik haar dit Magazine!

Reply
Avatar
Marijke Vermeulen 15 mei 2014 at 08:08

Super, ik wil zeker meedoen! Omwille van een scheenbeenvliesontsteking aan beide benen heb ik een jaar niet meer mogen sporten. Nu mag ik terug rustig opbouwen en ben beginnen lopen, maar heb weinig houvast waardoor ik soms te weinig loop, dan weer te intensief train etc. Voor de voedingstips kom ik vaak op je site kijken, maar soms is het wat trail & error en merk ik dat mijn maaltijden vaak niet aangepast zijn aan m’n trainingen. Het zou dus heel erg van pas komen. Ooit wil ik een halve marathon lopen, advies is dus meer dan welkom (al vind ik je website ook al wel erg handig hiervoor)!

Reply
Avatar
Anonymous 15 mei 2014 at 08:00

Maud: ja ik wil meedoen! ben een jaar geleden begonnen met lopen omdat het goed zou zijn tegen stress, en dat is zo! loop inmiddels 10 kom onder het uur maar kom niet echt verder of sneller, dus tips en tricks zijn altijd welkom

Reply
Avatar
Jennita 15 mei 2014 at 07:49

Wat leuk! Het lijkt me heel leuk om dit boek te lezen omdat ik nu ben begonnen met hardlopen. Sinds een tijdje werk ik fulltime en merk ik dat ik soms zo’n vol hoofd heb dat ik ervan overloop. Om dat een beetje kwijt te raken ben ik gaan hardlopen en dit werkt verrassend goed moet ik zeggen. Het lijkt me handig om er meer over te weten en daarom lijkt het me leuk om dit boek te winnen!

Reply
Avatar
Inez 15 mei 2014 at 07:34

Yeah! Ik loop nu wel al een aantal maanden, maar door een blessure heb ik een tijd lang niks kunnen doen. Juist lezen over hardlopen inspireert me steeds meer. Laatst kreeg ik een ‘runners’ van een vriendin, maar denk dat voor mij als beginnende hardloper dit tijdschrift beter past. Hardlopen is top, maar tips and tricks zijn altijd welkom! :-)

Reply
Avatar
Anker 15 mei 2014 at 07:24

Ja, ik wil graag meedoen! :) Ik ben 6 weken geleden begonnen met hardlopen, en hoewel Evy goed haar best doet is extra advies altijd mooi meegenomen ;)

Reply

Leave a Comment