MamaPersoonlijk

Welkom op de wereld lieve Jip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 oktober 2019 1 Comment
Newborn Jip

Twee maanden geleden alweer dat er voor het laatst een blog online verscheen. Twee maanden die voorbij zijn gevlogen, want als je mij op instagram volgt dan weet je dat ik in de tussentijd ben bevallen van Jip. Een lief, klein mannetje die inmiddels dus alweer twee maanden is. Ik zeg het maar nog een keer; wat vliegt de tijd voorbij! Over iets meer dan een maand moet ik alweer werken, maar daar wil ik nog even niet aan denken. In deze blog even een kleine update van hoe de afgelopen twee maanden zijn gegaan.

De bevalling

We hebben lang moeten wachten op Jip, ik was bijna twee weken over tijd toen er werd besloten om de bevalling in te leiden. Niet geheel een eigen keuze, maar een te hoge bloeddruk zorgde ervoor dat dit noodzakelijk was. Tegen het einde van mijn zwangerschap wisselde mijn bloeddruk heel erg, we probeerden het zo lang mogelijk uit te stellen maar helaas kwamen de weeën niet vanzelf op gang. Eerste instantie was ik een beetje verdrietig dat de bevalling niet natuurlijk op gang zou komen, maar uiteindelijk was dit wel het beste voor mij en Jip. Achteraf gezien was het inleiden van de bevalling veel minder erg dan ik me had voorgesteld, ik zou het een volgende keer zo weer doen en misschien ook wat eerder. Al met al verliep de bevalling super voorspoedig en kijk ik er heel erg positief op terug. Zou het morgen zo weer doen. Grapje ;)

Newborn Jip

Eerste twee weken 

Poeh, wat vond ik de eerste twee weken pittig. De eerste week vloog voorbij met hulp van de kraamverzorgster, maar dan is zij weg en dan sta je er ineens alleen voor. Vooral alles rondom de borstvoeding vond ik heel erg heftig. Natuurlijk was ik van tevoren gewaarschuwd dat het de eerste weken pittig is, maar dat het zo pittig zou zijn had ik niet verwacht. Door verschillende factoren lukte het niet goed en dat heeft voor de nodige bloed, zweet en tranen gezorgd. Uiteindelijk heb ik een lactatiekundige uitgenodigd en dat heeft mij ontzettend geholpen. Inmiddels geef ik volledig borstvoeding en ben ik heel blij dat ik doorgezet heb. Maar ik heb meerdere keren op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien… Ik heb dan ook echt heel veel respect voor alle vrouwen bij wie het lukt, maar ook voor alle vrouwen bij wie het niet lukt, want het is een emotionele rollercoaster. Een consult met een lactatiekundige kan ik in ieder geval iedereen aanraden.

Newborn Jip

Grote roze (blauwe) wolk

Afgezien van de struggles met de borstvoeding en het slaapgebrek leef ik op een grote roze wolk. Alle clichés zijn waar. Ik vind Jip het mooiste en liefste kindje wat er is. Ik kan niet ophouden met naar hem kijken, hem aaien en kusjes geven. Hij is niet zo’n slaper, juist heel erg actief. En sinds hij niet op kan houden met lachen en kletsen is het helemaal gezellig. Ik verbaas me elke keer weer over hoe snel het gaat. Inmiddels zit hij in de fase van handjes kijken, kraaien en heel wild spartelen. De babygym (of het pretpark zoals mijn schoonmoeder het noemt) is een groot succes, maar ook het speendoekje wat ik van mijn beste vriendinnetje kreeg is een hit.

cof

Back to normal

Nu, na ruim twee maanden, kan ik wel zeggen dat ik mijn ritme (en ook mijn lichaam) weer een beetje begin terug te vinden. Jip slaapt inmiddels van 23.00 tot 04.00 wat er toch voor zorgt dat ik wat uurtjes slaap kan pakken ’s nachts. En ook al lijkt het weinig, het is al heel wat meer dan 1,5 uur slaap die je in het begin hebt ;) Mijn vriend en ik zijn samen uit eten geweest (ter ere van ons 12,5 jaar samen zijn), ik ben op stap geweest met een vriendinnetje en ik ben het sporten weer aan het oppakken. En nu mijn vriend samen met Jip op pad is, heb ik zelfs even tijd om dit blogje te typen. Over een paar weken begint het echte leven met werken weer, heel benieuwd hoe dat gaat bevallen. Tot die tijd ga ik nog even terug in mijn babybubbel. Ik ben van plan om af en toe te blijven bloggen, maar ik durf niks te beloven over de frequentie. Dat heb ik vaker gedaan en dan stel ik mezelf en jullie alleen maar teleur. Ik heb wel wat ideetjes en inmiddels ook weer wat ruimte in mijn hoofd om daar mee bezig te zijn. Mocht jij zelf nog vragen hebben of een onderwerp waar je meer over zou willen weten, laat het dan zeker even weten in de comments!

DSC00109

Foto credits foto 1 t/m 3: Floor Prinsen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Saskia 25 oktober 2019 at 21:10

Van harte gefeliciteerd nog! Geniet ervan<3

Reply

Leave a Comment