Hardlopen / TrailrunningSport

Welk tijdstip kun je het beste gaan hardlopen?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 juni 2014 8 Comments
SONY DSC
Als je het net als ik niet zo fijn vindt om in het donker hard te lopen, dan is dit seizoen echt perfect. ’s Ochtends wordt het al rond een uurtje of vijf licht en ’s avonds schemert het om half 11. Meer mogelijkheden om hard te lopen heb je eigenlijk niet! Alhoewel, met die warmte is het ook geen pretje om midden op de dag hard te lopen. Vind ik dan, want ik kom genoeg hardlopers tegen die dat wel doen!Maar wat is nu lichamelijk gezien het beste moment om hard te lopen?

Voor 8.00 ’s ochtends functioneren veel lichaamsfuncties nog op een laag pitje. Ik schreef al eerder waarom ik graag ’s ochtends vroeg hardloop. Je moet op dit tijdstip niet te veel van je lichaam vragen omdat het nog niet helemaal wakker is voor een forse inspanning. Maar je brengt wel lekker de vetverbranding op gang! Veel mensen vinden het niet fijn om zo vroeg in de ochtend te gaan hardlopen, ik voel me de rest van de dag extra fit!

Heb je de mogelijkheid om op een wat schappelijker tijd ’s ochtends te gaan rennen, doe dat dan zeker! Het lichaam is nog niet helemaal op gang, maar doordat je hebt ontbeten heb je wel al de nodige energie binnen gekregen. Groot voordeel is dat de rest van de dag je gang kunt gaan en niet meer hoeft te bedenken dat je moet/wil hardlopen. Tussen 10.00 en 12.00 is voor mij echt het allerbeste tijdstip, in mijn geval geldt: van uitstel komt afstel. Bovendien heb ik het hardlopen dan maar weer gedaan en kan ik andere dingen gaan doen (ja, ook voor mij is hardlopen soms een hele opgave).

Je lichaam is op zijn warmst aan het eind van de middag, theoretisch gezien is dit dus het beste moment om te gaan trainen omdat je dan het meeste van je lichaam kunt vragen. Dit zou in principe een goed moment zijn om duurloop of intervaltraining te doen. Je moet alleen wel de discipline hebben om te gaan, want het is heel verleidelijk om na werk of studie op de bank te ploffen. Als ik op dit tijdstip ga hardlopen, werkt het voor mij het beste om direct uit werk mijn hardloopkleding aan te trekken en te gaan. Eten doe ik dan daarna. Als ik eerst ga eten moet ik namelijk wachten met hardlopen, in de tussentijd ga ik dan vaak even op de bank zitten/liggen en dan heb ik geen zin meer om op te staan.

Hardlopers die wel ’s avonds laat gaan lopen, vinden het vaak heel lekker omdat je de dag van je af kunt lopen. Zorg dan wel dat je niet te laat gaat, want anders is de kans groot dat je naar het plafond ligt te staren omdat je niet kunt slapen.

Aan alle tijdstippen zitten zijn voor- en nadelen, het belangrijkste is natuurlijk dat jij je er fijn bij voelt! Zoals jullie hierboven al lazen, ben ik echt een ochtendloper. Helemaal in de zomermaanden! Ik vind het heerlijk om heel vroeg naar buiten te stappen, de vogeltjes te horen fluiten en de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen. Helemaal als het een warme dag wordt, dan is er altijd zo’n bepaalde geur. Bovendien kan ik dan ’s avonds lekker mijn sociale dingen plannen zonder heel de tijd het gevoel te hebben dat ik nog moet sporten.

Wat is jullie favoriete tijdstip om te gaan lopen?

KVK 寒 デッキサーモシャワー300P付 KF771ZNR3 [A150201]
【訳あり】グッチ/GUCCI ITEMS2つ折り長財布 245908 FU49N 1000
【あす楽対応】★日本電産シンポ(SHIMPO) [FGJN-50] フォースゲージ(出力なし/500N) FGJN50
エムズジャパン アクリル コンディメントスタンド 2段6穴 B30-1 NKV1301 【ポイント10倍】
日立■充電式インパクトドライバー WH14DDL (2LJCK)(L)■未開封【即納】
(業務用20セット) 三本コーヒー インスタントココアミックス 1kg/1袋 【×20セット】
CHANEL シャネル スポーツライン ショルダーバッグ ホワイト×ブラック ナイロン 筒型 【トレジャースポット】【中古】
本棚 キャビネット 扉付き オシャレ ラック 北欧 幅60 スリム モノトーン おしゃれ 完成品 2列3段 鏡面 書棚 リビング収納 ディスプレイラック a4 収納棚 ブラック 黒 日本製 国産 奥行
吉田カバン ポーター PORTERフリースタイル・カメラバッグL【ポーター カメラバッグ】【あす楽対応】(クールキャット ポーター カメラバッグ タンカー カメラバッグ L カメラバッグ 一眼レフ シ
!緊急告知!●ポイント13倍●国産こたつ掛け敷き布団セット【かれん】 7尺長方形【代引不可】 [4D] [00]

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Avatar
Loes 25 juni 2014 at 08:36

Ik ren net zoals jij het liefste direct ’s ochtends, als het kan lekker vroeg voor werk/school rond een uur of zeven. Ik ren dan vaak zonder te ontbijten en heb daar geen last van, doe jij dat ook? Meestal drink ik alleen wat water.
Aan het end van de middag heb ik vaak een stuk minder energie en zin, en als het warm is vind ik het hardlopen meteen een stuk zwaarder dus voorkom dit liever

Reply
Jessica
Jessica 25 juni 2014 at 10:35

Ik heb precies hetzelfde! Ik drink meestal 2 glazen water en ga dan rennen. Heb dan ook nergens last van en het helpt de vetverbranding lekker op gang ;)

Reply
Avatar
Kim 16 juni 2014 at 11:03

Ik ben net begonnen en begin deze week aan les 4 van Evy. Ik vind het het prettigste om in de avodn te lopen, als het lekker is afgekoeld :)

Reply
Avatar
Julie Hapjesprincess 10 juni 2014 at 21:06

Ik ben een ochtendloper !!! Dat vind ik het leukste! Maar helaas lukt dat niet altijd met mijn werk want ik vertrek al om 7u.

Reply
Avatar
sierd 10 juni 2014 at 15:05

ben zelf niet zo’n ochtendloper, zeker niet als het onwijs vroeg is en ik er speciaal de wekker voor moet zetten…laat mij maar lekker iets later op de avond lopen ;)

Sierd

Reply
Avatar
Marijke Vermeulen 10 juni 2014 at 14:53

Bij mij is het ook altijd een beetje zoeken naar de beste timing. ’s ochtends lopen vind ik heerlijk, maar snelle training zitten er dan niet in. Het is wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die zich moeilijker kan motiveren om te gaan lopen hoe later het op de dag is ;-)

Reply
Avatar
Globe Love 9 juni 2014 at 09:14

Fijn artikel!
Ik ben een avond hardloper, lekker genieten van de ondergaande zon!

Reply
Avatar
Jessica 9 juni 2014 at 16:17

Ja ik ken ook veel mensen die dan het liefste lopen, maar mij lukt het dan niet! Al ga ik vanavond weer een poging wagen….

Reply

Leave a Comment