Persoonlijk

Weer een jaartje ouder en wijzer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 augustus 2018 7 Comments
Weer een jaartje ouder

Vorige week mocht ik 32 kaarsjes uitblazen. Ik was helemaal niet van plan om te het vieren, het regent namelijk altijd met mijn verjaardag. Daarbij stond mijn hoofd er de afgelopen weken niet naar om iets te organiseren. Maar het was zulk mooi weer de afgelopen maanden dat ik toch wel zin kreeg om even te gaan borrelen met vrienden en familie. En wat denk je? Precies op mijn feestje op vrijdagavond komt het met bakken uit de hemel. Alle plannen last minute toch omgegooid, maar het mocht de pret niet drukken, ik heb een fantastisch verjaardagsweekend gehad!

Na regen komt zonneschijn

Maar even serieus. Het regent altijd op mijn verjaardag. Bizar want je zou denken dat het in augustus altijd mooi weer is. Niet dus. Ik kan me een feestje bij mijn ouders in de tuin herinneren. De hele familie was uitgenodigd, barbecue geregeld en mooi weer besteld. Het mooie weer was ver te zoeken en we moesten zeiltjes spannen over de tuin. Toen ik 30 werd had ik een boot geregeld om met familie en vrienden door Amsterdam te varen. Het kwam echt met bakken uit de hemel dus die boot moest gecanceld worden. Je gelooft het of niet, maar dit jaar was het wekenlang mooi weer en precies voor vrijdagavond – toen ik een feestje bij een strandtent had georganiseerd – waren de voorspellingen niet al te best. Last minute heb ik een andere locatie gezocht. Op de avond zelf kwam het met bakken uit de hemel, iedereen kwam drijfnat of met de auto aan, maar gelukkig heeft het de pret niet bedorven. We werden tegen sluit de tent uitgeveegd.

Weer een jaartje ouder

Wijsheid komt met de jaren

Als zo’n situatie zich voordoet als boven – dat iets niet gaat zoals ik gepland had – kan ik daar dagen van balen. Ik heb graag de touwtjes in eigen handen, in plaats van dat ik dingen aan het toeval overlaat. Natuurlijk is dit pure overmacht, maar toch. Gelukkig merk ik dat naarmate ik ouder word, ik dingen toch wel iets beter naast me neer kan leggen. Accepteren en weer doorgaan. Zo ook met Eat.Run.Love. Jullie hebben gemerkt dat het hier heel wat rustiger is dan voorheen. Ja, dat vind ik jammer en daar kan ik zelfs van wakker liggen. Maar daar hebben jullie niets aan en ik ook niet. Soms loopt het gewoon even zo. Mijn energie wordt momenteel door andere zaken opgeslokt. Waar ik merk dat ik normaal gesproken overstroom van energie en inspiratie, is die inspiratie momenteel ver te zoeken. Ik heb gewoon niet de ruimte in mijn hoofd om nieuwe ideeën te bedenken. Gelukkig kan ik dit zelf nu heel goed accepteren. Ik geniet van alle andere activiteiten en de super mooie zomer.

Het bloggen komt wel weer, en ik hoop dat jullie er dan ook nog steeds zijn!

PS: ik maakte deze fantastische cheesecake met passievrucht!

Weer een jaartje ouder

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Avatar
M. Kroon 21 augustus 2018 at 13:07

Nog van harte met je verjaardag! Ik volg heel graag je blog, en ik hoop dat je gauw weer inspiratie vindt om leuke en leerzame artikelen te schrijven!
Enne, dat van de touwtjes in handen hebben, herken ik maar al te goed. Ik ben ‘echter’ alweer 43 jaar, 2 pubers rijker en het wordt bij mij echt nog niet minder hoor… dat loslaten van dingen. Moeilijk, moeilijk :-)
Wat een stom toeval is dat dan zeg, dat je altijd regen hebt op je verjaardag! Belachelijk, zou ik zeggen :-)

Liefs, Marjolijn.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 22 augustus 2018 at 21:36

Wat leuk dat je een reactie achterlaat! Ik ben alweer aardig op dreef, dus er komen wat leuke artikelen aan :) Tot snel op de blog!

Reply
Avatar
Hanne 20 augustus 2018 at 13:02

Nog een heel gelukkige, late verjaardag!

Reply
Avatar
Rosemarijn 20 augustus 2018 at 08:39

Nog gefeliciteerd! Wat straal je op die laatste foto! Balen van het weer op je verjaardag, het weer is helaas 1 van de weinige zaken waar je niets aan kan doen. No worries, inspiratie komt wel weer en wij zullen er nog zijn. Fijne maandag!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 augustus 2018 at 08:27

Dank je wel! Ik had vrijdag een heel leuk feestje en veel zin om de taart op te eten ;) Al met al een erg leuk feestje!

Reply
Avatar
Eveline 20 augustus 2018 at 07:33

Happy birthday! De cheesecake ziet er heerlijk uit en ik weet zeker dat de inspiratie op een gegeven moment wel weer boven komt borrelen! :)

Reply
Avatar
Kaat 19 augustus 2018 at 15:57

Mooi én wijs !

Reply

Leave a Comment