Hotspots & Travel

Weekendtip || EkoTown

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 juni 2014 1 Comment
EkoTown

Dit weekend wordt EkoTown, een biologisch lifestyle festival, voor het eerst georganiseerd. Ik was er gisteren bij! Al een hele tijd geleden kochten vriendinnetje Sanne en ik een Early Bird ticket omdat we onwijs benieuwd waren naar dit festival en het concept ons aansprak. En het heeft zijn verwachtingen zeker waar gemaakt.

Untitled-1

Foto FB EkoTown

blog

Foto FB EkoTown

Aan het einde van de ochtend reden we richting het Amsterdamse Bos, benieuwd naar wat de dag ons zo brengen. Op het festival terrein waren diverse plaza’s opgebouwd waar je de hele dag door activiteiten kunt doen. Dit klonk heel groot, maar in werkelijkheid viel de grootte van het terrein heel erg mee. Toen we aankwamen gingen we direct op zoek naar het SportPlaza voor een lesje kickboxen. Dit hebben we geweten, het was een volwaardige kickbox les in de brandende zon, zweten geblazen dus. Na de les kregen we een pakketje van Weleda waarmee we ons op konden frissen. Er waren kleedkamers en douches, echt top geregeld.

Untitled-5

Daarna zijn we een proteïne smoothie gaan drinken bij de Provamel stand, hier zat onder andere amandelmelk, banaan, proteïne poeder en passievruchtextract in. Lekker, maar viel wel in als een bommetje. Na wat rond te hebben gelopen, zijn we een yogales gaan volgen van de Nieuwe Yogaschool. Sinds kort heb ik hier een abonnement, dus vond het erg leuk om weer een nieuw lesje uit te proberen. Het was eerste instantie best rumoerig door alle geluiden, maar op een gegeven moment kon ik me daar prima voor afsluiten. Helemaal zen kwamen we uit het yogaklasje.

EkoTown

EkoTown

EkoTown

EkoTown

En toen begon het grote proeffeest, bij vrijwel elke stand kon je namelijk proeven. Van Yogi en Pukka thee, LoveChock, Lifebar energy repen en honing tot verschillende soorten notenpasta’s, gerookte tofu, groentechips en lijnzaadcrackers. Een ware smaaksensatie waren de grote hoeveelheid verschillend gekleurde tomaatjes. Wat een feest, geef mij zo’n doos en ik ben de rest van de dag zoet. Jammer genoeg kon je nergens producten kopen, maar kregen we wel overal informatie van mee. Overigens is dit festival een samenwerking met EkoPlaza, en toen we het festivalterrein verlieten kregen we een boekje met allemaal kortingsbonnen. Heel slim! Dat wordt binnenkort inslaan dus.

EkoTown

EkoTown

EkoTown

Nadat we ons buikje vol hadden gegeten aan al het lekkers gingen we naar een lezing van Amber Alberda, o.a. bekend van het boek Gezonde Bakken. Helaas vond ik haar praatje erg tegenvallen, maar ze deelde wel verrukkelijke muesli koekjes uit waarvan ik ook het recept heb gekregen. Dat wordt bakken!

Als laatste liepen we nog langs een standje met allemaal boeken en kochten we allebei het boek Powerfood van Rens Kroes. Al sinds dit boek uit is, wil ik hem graag hebben dus nu ik hem zag liggen kon ik het niet laten.

EkoTown

Voldaan, verzadigd en geïnspireerd gingen we weer naar huis. Ik vond het een onwijs leuk festival en zou volgend jaar zeker weer gaan! Wel viel het mij op dat veel mensen gewoon kwamen om te chillen en eten, maar daar vind ik het kaartje wel een beetje duur voor. Ik zou zeker gebruik maken van de gratis sportlessen dus neem je sportkleding mee. Mocht je vandaag nog niks te doen hebben en je bent in de buurt, ga dan zeker even een kijkje nemen! Kaartjes kon je nog aan de deur kopen.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Keukenprinses Rens Kroes – Eat.Run.Love. 5 juli 2014 at 07:02

[…] nu toe dat ik er wel even aandacht aan moet besteden. Ik kocht mijn boek een paar weken geleden op EkoTown. Voor wie Rens Kroes niet kennen: ja, het is het zusje van. Sinds een jaar heeft ze haar eigen […]

Reply

Leave a Comment