Hardlopen / TrailrunningSport

We Own The Night || Milaan

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 juni 2014 9 Comments
20140530_140744blog nieuw
Als je mij volgt op social media is het je vast niet ontgaan, de afgelopen dagen vertoefde ik in Milaan samen met een grote groep van de Girls Love 2 Run crew. Waarom? Om daar We Own The Night te rennen op vrijdagavond. In totaal waren we met 16 meiden in Milaan en het was echt te gek!

Maar om bij het begin te beginnen, donderdagavond vlogen we naar Milaan om vervolgens rond een uur of 22 in het appartement aan te komen. We hadden vooraf besloten om in groepjes appartementen via airbnb te boeken, dus ik sliep samen met Madelon & Nienke en Anna in een appartement vlakbij Brera, één van de leukere wijken van Milaan.

Vrijdag stond natuurlijk in het teken van het startbewijs ophalen, onze shirts customizen, shoppen (ik laat snel zien wat!), eten, heel veel lopen en ’s avonds de wedstrijd. We hadden ons voorgenomen om niet al te veel te gaan lopen, maar het was super mooi weer, we wilden nog wat zien van Milaan en we verdwaalden waardoor we uiteindelijk met pijnlijke voeten de middag eindigden.

we own the night milaan
we own the night milaan
we own the night milaan
we own the night milaan
We zorgden dat we rond een uur of 6 in het appartement waren zodat we nog even de voetjes wat rust konden geven, maar ik kneep hem behoorlijk. Om 20.00 gingen we weer richting start, waar we alle girls weer zagen. Joyce, de fotografe, maakte een aantal gave foto’s van ons waarna we al snel naar de start liepen.
we own the night milaanFotocredits: Joyce Bongers

we own the night milaan
Door de enorme drukte, muziek en het feit dat we met zo’n grote groep waren, kreeg ik toch wel weer een enorme kick en vergat ik de pijnlijke voeten. Om 21.30 ging het startschot en probeerden we ons een weg te banen tussen de drukte. Dit ging heel moeizaam aangezien het te druk was en de stenen vreselijk scheef waren. Ik had vooraf afgesproken om samen met Anna te lopen, we wilden proberen rond de 50 minuten te lopen. Liefst eronder, maar eigenlijk wisten we allebei dat dat heel moeilijk zou gaan gezien de omstandigheden (zere voeten, warmte en donker). Al na een paar honderd meter raakte ik Anna kwijt, we zouden aan de linkerkant gaan lopen, maar ik zag haar niet meer. Gelukkig was ze zo slim om op de stoep te gaan lopen buiten de massa, waardoor ik haar toch zag. Sprintje er naar toe en samen baanden we ons zigzaggend een baan door de massa. De wegen waren niet helemaal afgesloten dus we gingen kris kras tussen de auto’s door. Had ook wel weer wat!
we own the night milaanFotocredits: Joyce Bongers

Op het eerste stuk kwamen we nog een aantal andere meiden tegen, maar al snel viel de groep uit een. Na een paar kilometer liepen over een atletiekbaan die helemaal roze verlicht was met overal speakers waar muziek uit schalde, heel gaaf! Daarna gingen we het eerste park in, dit park was prima te doen en we liepen een lekker tempo. Het park uit, het asfalt over en we kwamen de eerste waterpost tegen op 5 km. Onze horloges gaven 24 min aan dus we lagen lekker op schema. Wel begonnen we het na de 5 km zwaar te krijgen: droge mond en heel erg warm. Maar vlak na het 5km punt liepen we richting en langs de Duomo, waar weer een dj stond, wat gaaf! Op een gegeven moment liepen we weer een park in, dit park was zo ontzettend donker en er lag grind. Geen goede combinatie als je niet goed ziet in het donker, ik was als de dood dat ik zou struikelen over een hobbel of een gat. En daar heb ik tijd verloren, Anna liep iets op mij uit maar nog steeds hield ik haar in het oog. Toen we het park uit kwamen, kon ik weer een beetje versnellen en me bij Anna voegen. Bij het 8 km punt dacht ik dat we er al bijna waren, we gingen een roze tunnel door met veel muziek en er stonden fotografen. Maar nee, dat was niet zo. Bij het 9 km punt zagen we de start. Ik dacht stiekem al dat we hier niet zouden finishen, maar ik zette toch iets aan. Vlak bij de start gingen we de hoek om en daar begon het laatste zware stuk. De finish lag namelijk op een soort verhoging, niet een kleine verhoging, nee ik denk dat we wel een meter of 100 omhoog moesten. Ik perste er een laatste sprintje uit en was blij dat ik over de finish kwam! Eindtijd was 52 minuten, Anna eindigde 3 seconden voor mij. Mooie tijd voor deze race!

We liepen snel door naar de verzamelplek, een Vita Coco hotspot, waar iedereen langzaamaan binnendruppelde. We kletsen gezellig na, namen uiteraard nog wat foto’s en besloten een douche nemen en daarna nog even de stad in te duiken. And so we did. Het was een erg geslaagde race, ik vind het echt te gek dat we deze race met deze groep meiden liepen, zo leuk om allemaal dezelfde interesses en hetzelfde doel te hebben!

we own the night milaan
we own the night milaan
we own the night milaan

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

We Run Amsterdam laatste tips - Eat.Run.Love. 14 mei 2015 at 12:43

[…] – daar word je juist duf van – maar ga ook niet de hele dag door de stad slenteren. Vorig jaar in Milaan heb ik dat wel gedaan, en dat moest ik ‘s avonds wel […]

Reply
Train samen met een PT en mij naar de Nike Women’s 10km - Eat.Run.Love. 7 maart 2015 at 10:02

[…] je verrast met acts & special effects die de stad nog mooier maken. Vorig jaar liep ik hem in Milaan en het jaar daarvoor in Amsterdam en de sfeer is […]

Reply
Avatar
Jasmine 4 juni 2014 at 20:57

Leuk verslag! Misschien tot zaterdag :)!

Reply
Avatar
Stacey 4 juni 2014 at 13:58

Super leuk verslag, lijkt me heel gaaf om door een dergelijke stad een wedstrijd te lopen. Wellicht tot zaterdag!

Reply
Avatar
Burgertrut 3 juni 2014 at 17:44

Yeaaaah het was echt leuk!! Tot zaterdag X

Reply
Avatar
Marieke 2 juni 2014 at 15:07

Leuk verslag babe! Ik vind dat je het hartstikke goed hebt gedaan, wat een toptijd. Kan ik alleen maar van dromen. ;) Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad, see you Saturday!

Reply
Avatar
Jessica 2 juni 2014 at 15:12

Ben er ook blij mee :) Bij jou komt het ook helemaal goed, ben ik van overtuigd! En sneller is niet altijd beter heh… Als je maar lekker loopt. Jij hebt ook een mooie tijd neergezet in Rotterdam!

Ik hoop dat ik er zaterdag bij ben, maar houd nog even een slag om de arm ivm andere verplichtingen die dag!

Reply
Avatar
Nickey de Haan 1 juni 2014 at 21:30

Onwijs leuk verslag om te lezen! En 52 min vind ik alsnog een toptijd hoor ;-)

Reply
Avatar
Jessica 2 juni 2014 at 15:10

Jaaaa, ik ben er ook heel blij mee :) Was ook echt een leuke race! Doe jij mee aan We own the night Amsterdam?

Reply

Leave a Comment