ReceptenSmoothies & JuicesZoete tussendoortjes

Warme chocolademelk

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2015 1 Comment
warme chocolademelk gezond

In de winter is niets lekkerder dan een grote mok warme chocolademelk, liefst met een dikke toef slagroom. Maar we weten allemaal dat dit niet zo heel erg gezond is. Toch is het mogelijk om een gezonde variant te maken met ongezoete amandelmelk. Deze is een stuk minder zoet dan de chocolademelk uit de winkel, dus wellicht in het begin een beetje wennen, maar daarna wil je niks anders meer! Maak van kokosmelk een lobbige room, en als je er echt zin in hebt doe je gewoon een normale toef slagroom.

IngrediΓ«nten voor 2 mokken:

  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 dadels
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el vanille extract
  • snuf kaneel
  • snuf zeezout
  • Evt. nog wat honing

Blend alle ingrediΓ«nten tot een glad geheel. Schenk de chocolademelk eventueel door een zeef om de laatste stukjes te verwijderen. Giet in een pannetje en laat langzaam opwarmen – niet koken. Het is een vrije bittere chocolademelk, dus mocht je hem niet zoet genoeg vinden dan kun je nog een beetje honing toevoegen.

Wil je er ook nog guiltyfree slagroom op? Maak dan room van kokosmelk. Zorg dat deze ijskoud is wanneer je hem gaat gebruiken. Maak het blik kokosmelk open (let op, niet schudden!) en schep de waterigeΒ laag eraf. Doe er een drupje vanille extract door en mix met de handmixer tot een lobbige room.

Serveer met een plakje zelfgemaakte ontbijtkoek, succes verzekerd!

image_print

1 Comment

Eline 3 januari 2015 at 11:38

Die kokosmelkslagroom ga ik eens proberen!

Reply

Leave a Comment