SportWorkout

Warm in vijf minuten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 februari 2014 1 Comment
warming up 5 minuten
Doen jullie aan een warming-up? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit bewust een warming-up doe. Als ik een lange afstand ga lopen, hardloop ik meestal zo’n 500 meter en doe ik daarna korte rek- en strekoefeningen. Ga ik een korte afstand lopen, dan sla ik dit over.Maar als je er over nadenkt… Vaak begin je aan een training terwijl je daarvoor nog acht uur in bed lag of de hele dag achter een computerscherm hebt gezeten. Voor een goede training is het belangrijk om te zorgen voor een verhoging van je hartslag en lichaamstemperatuur. Ook is het goed om alvast de bloedtoevoer naar de grote spiergroepen op gang te brengen. Vervolgens kun je steviger trainen, met minder kans op blessures. Met onderstaande oefeningen worden bovendien je bovenbenen sterker en flexibeler wat je looptechniek en prestaties weer verbetert. En het mooiste van alles is dat het slechts vijf minuten kost, geen excuses meer dus om geen warming-up te doen.

warming up 5 minuten 7Warrior lunge – Uitstappen met de handen omhoog.
10 herhalingen aan elke kant

 

 

 

warming up 5 minuten 6Toy soldier – Kick rechterbeen omhoog en raak met je linkerhand je teen aan.
10 herhalingen aan elke kant

 

 

 

warming up 5 minuten 5Lateral lunge – Stap uit naar de rechterkant en zak 90 graden door je rechter been in zodat je met je linker arm de grond aan kunt raken.
10 herhalingen aan elke kant, eerst rechts dan links

 

 

 

warming up 5 minuten 4Star touch – Sta met je voeten twee keer heupbreedte, tik met je linkerhand je rechtervoet aan en andersom.
10 herhalingen aan elke kant

 

 

 

warming up 5 minuten 3Runner’s Touch – Til je rechterknie op tot 90 graden en trap deze naar achteren terwijl je voorover buigt met je rechterhand de grond aan tikt.
10 keer rechts, 10 keer links

 

 

 

warming up 5 minuten 2Knee to chest – Til je rechterbeen op en omklem deze met je armen, houd 2 seconden vast en wissel van been.
10 herhalingen aan elke kant

Bron: Runner’s World
Bron hoofdfoto: Fitsugar

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Een betere hardloper worden - Eat.Run.Love. 3 maart 2017 at 06:30

[…] Lees ook: warm in vijf minuten […]

Reply

Leave a Comment