OntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Wafels met passievrucht

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 juli 2016 2 Comments
Wafels met passievrucht

Een tijdje geleden wilde ik persé een wafelijzer, terwijl ik er nu helemaal geen gebruik van maak. Daar moest dus verandering in komen! Ik bedacht me ineens dat het wel weer eens lekker was om met wafels te ontbijten in plaats van pannenkoeken en omdat het zomer is had ik zin in wafels met een zomerse topping! Het werden dus wafels met passievrucht en wat cacao nibs. Deze wafels zijn heel erg snel klaar, dus kun je ook prima door de weeks eten.

Wafels met passievrucht

Voor 4 grote wafels, 2 personen:

  • 100 gram volkorenmeel
  • 150 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 20 gram vanille suiker
  • 20 gram  cacao nibs
  • snufje zout
  • 4 passievruchten
  • 2 el honing

Verwarm het wafelijzer voor. Mix alle ingrediënten behalve de passievrucht tot een glad beslag.

Wanneer het wafelijzer warm is, vet je deze in met wat kokosolie. Zowel de boven- als onderplaat! Zorg dat je het beslag in vieren kunt delen en schep op elke wafelplaat een hoopje. Doe het wafelijzerdicht en wacht een paar minuten. Dit is per wafelijzer afhankelijk, in mijn geval zo’n drie minuten dan is de wafel knapperig en zacht van binnen.

Halveer de passievruchten en lepel ze met een lepeltje leeg. Wist je dat passievruchten pas echt goed zijn als de schil helemaal gerimpeld en “oud” is?

Smeer wat honing op een wafel, leg de passievrucht erop en bestrooi eventueel met wat extra cacao nibs. Een heerlijk begin van de dag! Eet smakelijk.

Voedingswaarden per persoon: 400,8 calorieën
18,3 gram eiwit – 52,4 gram koolhydraten – 10,6 gram vet

Wafels met passievrucht

Wafels met passievrucht

image_print

2 Comments

Suzan 14 november 2016 at 23:24

Hai! Isde voedingswaarde van dit recept gebaseerd op 2 wafels? Xxx

Reply
Jessica 15 november 2016 at 08:31

Ja klopt! 4 wafels voor 2 personen!

Reply

Leave a Comment