Hardlopen / TrailrunningSport

Waarom ik houd van hardlopen in de herfst

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 september 2014 5 Comments
hardlopen in de herfst

Vorige week is de herfst weer officieel begonnen en stiekem vind ik het heerlijk. Ok, het moet niet elke dag waaien en regenen, maar als ik kijk naar afgelopen weken vind ik het heerlijk. Alleen woensdag was wat minder weer. Daarbij kan ik weer een andere garderobe aan, ’s avonds lekker in bad zonder dat ik eruit puf, de pepernoten liggen weer in de winkels en de kaarsjes mogen weer aan. Maar bovenal houd ik van hardlopen in herfst omdat….

1. De temperatuur zoveel fijner is dan in de zomer! Het kan frisjes aanvoelen, maar je loopt je snel genoeg warm. Ik houd van temperaturen rond de 12 graden, nog net warm genoeg voor een driekwart tight met korte mouwen.

2. Ik veel sneller ben ik de herfst. In de zomer kakken mijn snelheden door de warmte altijd een beetje in, in de herfst is het koeler en ga ik sneller.

3. Er veel leuke hardloop events in het najaar zijn; de Dam tot Damloop, (halve) marathon van Amsterdam, Zevenheuvelenloop etc. Inschrijven voor events houd je ook gemotiveerd om door te trainen!

4. Ik een goede reden heb om een nieuwe sportoutfit aan te schaffen. De nieuwe collecties hangen weer in de winkels en deze is nog te gekker dan die van vorig seizoen. De weersomstandigheden zijn anders, dus daar horen ook andere sportkleding bij!

5. De natuur zo fantastisch kleurt! Ik houd van herfstkleuren, blaadjes die van de bomen vallen en de geur die de herfst met zich mee brengt. Wel opletten dat je niet uitglijdt over natte blaadjes!

Houden jullie van hardlopen in de herfst? 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Wat trek je aan bij welke temperatuur met hardlopen? - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:51

[…] Waarom ik houd van hardlopen in de herfst […]

Reply
Tips om je hardloopschoenen mooi te houden - Eat.Run.Love. 1 december 2015 at 22:59

[…] herfst is één van mijn favoriete jaargetijden om hard te lopen, ik houd van de mooie kleuren en de fijne temperaturen. Als ik een nadeel moet noemen? Wind, regen, […]

Reply
Avatar
Julie Hapjesprincess 29 september 2014 at 21:42

Ik hou ook van lopen in de herfst!!!! niet te warm, niet te koud. Soms nog het zonnetje op mijn gezicht. Zalig :-) Zolang het niet te veel regent, ben ik tevreden.

Reply
Avatar
Ester 28 september 2014 at 20:29

Heerlijk deze positieve post – anders krijg ik wel zin in hardlopen ;)

Reply
Avatar
Eline 28 september 2014 at 11:45

Ik hou van de herfst maar niet perse van hardlopen, dat trekt mijn lijf nog niet. Nu in het bos wandelen is wel heel mooi trouwens, je ziet langzaamaan alles veranderen :)

Reply

Leave a Comment