SportWorkout

Voordelen om ’s ochtends te sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 juli 2017 0 comments
voordelen 's ochtends sporten

Regelmatig staat mijn wekker om 6.15 om een vroege workout te gaan doen, ik vind het heerlijk om ’s ochtends te sporten. Omdat ik weet dat het voor veel mensen lastig is om ’s ochtends eerder hun bed uit te komen om welke reden dan ook, vandaag een aantal voordelen om ’s ochtends te sporten. Juist te gaan sporten! Overigens heeft ’s avonds sporten ook een aantal voordelen, daar zal ik in een ander blog op in gaan.

Het is nog lekker rustig

Eén van de grote voordelen om ’s ochtends te sporten is dat het vaak nog lekker rustig is. Het valt mij op dat de meeste mensen er toch voor kiezen om ’s avonds te sporten; zowel de crossfit box als het zwembad zijn dan bomvol. Maar ook van vriendinnen die in een sportschool trainen hoor ik dat het ’s avonds altijd dringen is bij de apparaten en ze dus liever ’s ochtends gaan. ’s Ochtends heb je meer ruimte om je training af te werken. Zo lig ik ’s ochtends in het zwembad vaak maar met 4 mensen in een baan, terwijl het ’s avonds minimaal het dubbele is. Bij crossfit is dat precies het zelfde verhaal. En zelfs met een rondje hardlopen is het in het park ’s avonds altijd drukker dan ’s ochtends.

Je voelt je super energiek

Vertel je aan collega’s dat je ’s ochtends hebt gesport dan zul je vast en zeker met bewondering aangekeken worden. Voor mij werkt het super motiverend om te weten dat ik ’s ochtends al heb getraind terwijl andere mensen nog in bed liggen. Ik voel me daardoor sterk, vol energie en het geeft aan dat je discipline heeft. Een goede workout zorgt naast deze motivatie er voor dat ik de rest van de dag vol energie zit. Ik heb mijn workout al gedaan en begin met een goed gevoel aan de dag.

Een goede planning

Dit goede gevoel dat ik heb gekregen van het sporten zet ik de rest van de dag om in motivatie voor mijn werk. Ik merk dat ik na een uurtje sporten in de ochtend efficiënter en meer gestructureerd te werk ga. Als ik om 7.00 wil sporten en vervolgens op tijd op kantoor moet zijn, moet ik ook echt wel even goed plannen. Maar deze goede planning zet ik de rest van de dag ook door. In de ochtend krijg ik altijd super veel gedaan. Wel moet ik er voor zorgen dat ik ’s middags niet een enorme dip krijg, maar dat vang ik op door na de lunch een rondje te gaan wandelen en te zorgen voor gezond eten.

voordelen 's ochtends sporten

Gezonder eten gedurende de dag

Want dat gezond eten dat gaat meestal wel goed na een uurtje sporten in de ochtend. Ik zorg dat ik na mijn workout altijd een goed ontbijtje klaar maak. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb is dit een bakje kwark met granola en fruit, een powershake met proteïnepoeder of (eiwit) pannenkoeken. Ik zorg er voor dat er minimaal 20 gram eiwit in mijn ontbijt zit plus de nodige koolhydraten om mijn energievoorraad aan te vullen. Een goed vullend ontbijt met de juiste macro’s zorgt er ook voor dat ik de rest van de dag minder cravings heb. Verder wil je er voor zorgen dat je gedurende de dag voldoende groenten en fruit binnen krijgt voor de nodige antioxidanten, vitamines en mineralen. En zorg er ook voor dat je goed drinkt! 1,5 liter water op een dag plus een halve liter extra voor elk half uur dat je sport.

Voor de warmte uit

Wanneer het een warme dag belooft te worden vind ik het heerlijk om ’s ochtends te sporten. Sporten met 25 of 30 graden is namelijk echt een stuk minder fijn dan sporten met een graad of 15. Ook vind ik het heerlijk om ’s ochtends buiten te sporten en dan te voelen en ruiken dat het een warme dag gaat worden. Kennen jullie dat? En ook hier geldt weer, als je ’s ochtends voor de warmte uit sport, hoef je je de rest van de dag niet druk te maken over het feit dat je nog moet sporten.

voordelen 's ochtends sporten

Vrije avond

En ’s ochtends sporten betekent dat je een vrije avond voor de boeg hebt! Een vrije avond om door te brengen op de bank met een leuke serie of om af te spreken met vrienden. Lekker eten in een leuk tentje of hangen in het park. Vooral in de zomer vind ik het heerlijk om ’s ochtends te sporten en te weten dat ik ’s avonds nog even van het mooie weer kan genieten.

Genoeg redenen om ’s ochtends te sporten dus! Heb jij moeite om ’s ochtends je bed uit te komen? Lees dan ook zeker even deze tips, hiermee bereid je je voor op een ochtend workout en kun je bijna geen smoesje meer bedenken om niet te gaan.

Vertel, ben jij een ochtend- of een avondsporter en waarom?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment