Hardlopen / TrailrunningSport

Verbreek jouw hardloop PR

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 april 2017 0 comments
Verbreek jouw hardloop PR

Het lekkere weer zorgt bij mij wel weer voor de nodige hardloopkriebels. Ik heb zin om naar buiten te gaan en lekker te lopen. Een nieuw PR zetten is dan ook wel iets wat door mijn hoofd schiet. Een paar weken geleden schreef ik al een artikel over een betere hardloper worden, maar Robert Lathouwers – ex Olympisch sprinter – deelde onlangs nog wat leuke tips tijdens de lancering van de nieuwste ASICS FuzeX Rush in Utrecht die ik je niet wilde onthouden. Overigens was het daar donker en nat, getuige de foto’s…

Robert: ‘Het is echt waar, lichtgewicht schoenen helpen je sneller lopen, je pas is reactiever en je houdt meer energie over. Neem sowieso zo min mogelijk ballast mee tijdens je wedstrijd. En natuurlijk helpt interval- en heuveltraining je sneller en sterker te maken.’

Met onderstaande drie tips leer je nog sneller en effectiever te bewegen.

Touwtje springen

Met touwtje springen leer je, je voeten sneller bewegen en tegelijk train je je coördinatie. Voordeel: een touw weegt niks, springen kan overal en een korte sessie is al heel effectief.

Voorwaartse houding

Ontspan je bovenlichaam, alleen je core licht aangespannen, en beweeg je armen mooi mee naar voor en achter (en dus niet opzij, hiermee verlies je de voorwaartse kracht en beweging) en probeer zoveel mogelijk op je middenvoet te landen. De juiste schoen helpt hier natuurlijk bij.

Stappenteller

De snelste en meest efficiënte lopers hebben een cadans van 180 stappen per minuut. Dit bereik je o.a. door je voeten laag bij de grond te houden. Tel je stappen maar eens, en probeer het aantal op te bouwen. Lees ook deze blog van hardlooptrainer Nils over het aanleren van de juiste cadans.

De ASICS FuzeX Rush is een perfecte schoen om jouw hardloop PR’s mee te verbreken. Er is gebruikt gemaakt van fuzeGEL, een combinatie van ASICS Gel en super licht schuim. Hierdoor loopt de schoen lichter en comfortabeler met een optimale demping. De Guidance Line technologie in de schoen helpt je voet om constant efficiënt af te blijven wikkelen. Dit zorgt ervoor dat de energie die jij gebruikt perfect wordt overgedragen.

Verbreek jouw hardloop PR

Foto’s: David Stegenga

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment