DinerReceptenVegetarisch

Vegetarische noedels met ei en sojagehakt

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 juli 2019 0 comments
vegetarische noedels met ei en sojagehakt

Makkelijke gerechten die ook nog eens gezond en lekker zijn, ik houd er van! Ik at een soortgelijk gerecht alweer een tijd geleden bij een vriendinnetje, volgens een receptje van Albert Heijn. Ik heb het recept getweakt door wat ingrediƫnten weg te laten en andere ingrediƫnten toe te voegen waardoor het in mijn ogen meer smaak heeft en bovenal meer groenten. Daarnaast is het zoals gezegd ook relatief snel klaar en gezond, ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag.

Vegetarische noedels met ei en sojagehakt, voor 4 personen:

  • 180 gram sojagehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 2 el wokolie
  • 2 el rijstazijn
  • 2 lente uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • 3 eieren
  • 250 gram udon noedels

Breng een pannetje water aan de kook en kook de noedels volgens de verpakking gaar. Ik had udon noedels die 7 minuten moeten koken, maar je hebt ook noedels die korter of langer moeten koken.

Meng het sojagehakt met de sojasaus en sambal. Snijd de knoflook, het citroengras en de lente uitjes heel fijn. Verhit de wokolie in een wokpan en bak hierin de knoflook, citroengras en lente uitjes tot het gaat geuren. Voeg vervolgens het gehakt toe en laat op laag vuur bakken.

Snijd de paprika en paksoi in dunnen reepjes en voeg ook toe aan het gehakt. Zet het vuur nu wat hoger en bak de groenten tot de paksoi slinkt. Kluts ondertussen in een mok de eieren en maak hier in een ander pannetje scrambled eggs van door het ei te blijven roeren tot het stolt.

Giet de noedels af en schep deze samen met het ei en de rijstazijn door het sojagehakt en de groenten. Even goed mengen en klaar is je gezonde maaltijd.

Bon apetit!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment