OntbijtReceptenZoete tussendoortjes

Vegan scones met frambozen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 april 2016 0 comments
Vegan scones met frambozen

♦ Blog geschreven door Diantha 

Vorige maand hebben we een aantal bloggers uitgenodigd om ons nieuwe voorjaarsmenu te testen. Omdat dit een groot succes was, vond ik het wel heel leuk om een recept te delen van het ‘Breakfast by Lima’ event.

Het heeft me heel wat bloed, zweet en tranen gekost om lekkere veganistische en glutenvrije scones te maken. Want dit bleek wat moeilijker dan gedacht! Maar na meerdere keren testen kan ik volgens mij wel zeggen dat deze erg lekker waren. En anders kunnen jullie het Jessica vragen ;)

Frambozen scones; +/-  12 kleine scones

  • 390 gram glutenvrije (witte) bloem
  • 325 gram glutenvrije havermout (wij gebruiken die van Rosies)
  • 2 el bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 el citroenrasp
  • 4 el agavesiroop
  • 400 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 ml kokosolie gesmolten
  • 2 el eivervanger (gebroken lijnzaad geweekt in 2 eetlepels water voor 10 min)
  • 150 gram bevroren frambozen (kersen of blauwe bessen is ook heerlijk)

Mocht je geen glutenallergie hebben dan is het uiteraard ook mogelijk om de glutenvrij meelsoorten te vervangen voor normale bloem en havermout. Ook makkelijker verkrijgbaar in de supermarkt! 

Meng eerst alle droge ingrediënten in een bowl.

Meng daarna alle natte ingrediënten apart in een andere bowl en voeg daarna pas samen met de droge ingrediënten. Mix met een eetlepel tot een plakkerig deeg ontstaat.

Het deeg blijft vrij plakkerig maar dit is niet erg, daardoor worden ze later ook niet droog. Roer als laatste het bevroren fruit erdoor en maak met je handen kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak op 180 graden ongeveer 20-25min. Iedere oven is anders, maar als de scones licht bruin kleuren zijn ze goed. Net uit de oven zijn ze het lekkerst, heerlijk met (vegan) cream en zelfgemaakte jam!

Vegan scones met frambozen

Vegan scones met frambozen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment