SportWorkout

Variatie in sporten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 september 2017 0 comments
Variatie in sporten

Wie mij wat langer kent weet dat ik snel verveeld ben en altijd op zoek naar iets nieuws, iets anders en iets uitdagends. En vooral ook graag wil afwisselen. Daarom vind ik Crossfit zo leuk – elke training is anders – maar ook triathlons waarbij je drie verschillende sporten beoefent. Naast dat ik binnen deze sporten al veel variatie heb, vind ik het alsnog leuk om andere sporten te doen en af en toe ook nieuwe dingen te proberen. Zo heb ik inmiddels een vast aantal adresjes in Amsterdam waar ik regelmatig heen ga om een leuke workout of activiteit te doen.

Sloterparkbad

Mijn favoriete zwembad in Amsterdam is het Sloterparkbad. Hier hebben ze namelijk een 50m bad. Overigens is deze alleen in de ochtend 50meter kwam ik laatst achter want ’s avonds maken ze er 2x 25m van. Ik probeer in aanloop naar de triathlon 2x per week in het zwembad te liggen, maar ook al de triathlon voorbij is heb ik me voorgenomen om af en toe nog te gaan zwemmen. Om mijn borstcrawl te onderhouden, maar ook omdat het een perfecte herstel training is.

Variatie in sporten

Hot Flow Yoga

Een paar jaar geleden deed ik regelmatig aan Bikram Yoga. Dit vond ik op een gegeven moment door de hitte vrij heftig en dezelfde poses iedere les vond ik niet zo leuk meer. Toen kwam ik in aanraking met Hot Yoga, waarbij de ruimte is verwarmd tot zo’n 35 graden en je gewoon een normale flow les doet. Hot Flow Yoga in de Jordaan is mijn favoriete studio. Daar kunnen zo’n 10 mensen in de les, waardoor het altijd een persoonlijke les is.

YogaFest Studio

Een andere yoga studio die ik laatst ontdekt heb is YogaFest Studio in het Westerpark. Hier hebben ze een ontzettend fijne zolderruimte met veel ramen waar op zondagochtend een lekker zonnetje doorheen piept. Op zondagochtend wordt er Yin Yoga gegeven en dat vind ik dus echt een hele fijne les in combinatie met Crossfit. Ik vind het wel heftig om maar een paar poses per les te doen, maar ik merk dat het veel goeds doet voor mijn lichaam. 1x per week haal ik zeker niet, maar ik probeer wel 1x per maand naar YogaFest Studio te gaan.

Variatie in sporten

Kettlebell Outdoor

Sinds ik de kettlebell heb ontdekt, vind ik het een fantastisch trainingsmaatje. Ik heb er thuis een paar liggen en ook tijdens Crossfit vind het altijd leuk om met de kettlebell te werken. Maar in Amsterdam kun je ook naar Kettlebell Outdoor, de naam zegt het al een training waarbij je alleen maar traint met de kettlebell. Zowel in Vondelpark, Oosterpark als Westerpark worden diverse lessen aangeboden waar je lekker wordt uitgedaagd.

Het Gymlokaal

Het Gymlokaal vind ik alleen al tof vanwege de locatie en het interieur. Daarnaast bieden ze ook te gekke lessen aan zoals Barre, Apenkooi en Boksen. Ze hebben een heel divers programma waar zeker voor ieder wat wils is. Daarna kun je nog super lekker wat eten of drinken in het bijbehorende restaurant.

Variatie in sporten

SUP&Meer 

Suppen zie ik niet echt als sporten, maar echt als een fun activiteit. In de zomer, maar ook als het wat kouder is, kun je prima op een SUP board staan. Als ik in het buitenland zie dat ik kan suppen dan probeer ik dat zeker te doen, maar ook in Amsterdam heb je een paar leuke locaties waaronder SUP&meer in het Amsterdamse Bos. Houd mijn Instagram even in de gaten, want op 23 september ga ik een hele leuke workout doen met twee lezeressen en jij kunt erbij zijn!

Hoe ik zoveel afwissel? Door mijn abonnement bij OneFit! Hiermee kan ik onbeperkt bij diverse sportenscholen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht sporten. Hierdoor kun je veel leuke nieuwe dingen proberen, maar dus ook veel afwisselen waardoor sporten nooit saai wordt! En, met de code “EATRUNLOVE” krijg jij €20 korting op je eerste maand! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment