DinerPastaReceptenVegetarisch

Tortellini met courgette, tomaat en mozzarella

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 juli 2019 0 comments
Tortellini met courgette, tomaat en mozzarella

Nog zo’n makkelijke maaltijd! Ik houd heel erg van koken, maar merk dat ik de laatste tijd vaak voor gemak kies. Zo is ook dit pasta gerecht ontstaan: ik had geen zin om te koken, maar wilde wel iets lekkers op tafel zetten. Door het gebruik van verse ingrediĆ«nten met veel smaak, stond er binnen handomdraai een lekkere maaltijd op tafel.

Voor 3 personen:
  • 1 courgette
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • Bakje verse pesto Ć  100 gram
  • 330 gram verse tortellini
  • 1 zakje rucola
  • 1 bol buffelmozarella (125 gram)

Breng een pannetje water aan de kook om de tortellini te koken (max 3 minuten).

Snijd de knoflook, ui en courgette fijn en halveer de tomaatjes. Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig gaan zien en gaan geuren. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur circa 5 minuten tot deze wat zachter is geworden. Schep de verse pesto en cherrytomaatjes door de groenten en laat warm worden.

Giet de pasta af en schep deze ook door de groenten. Snijd de mozzarella in blokjes en serveer de pasta samen met de rucola en mozzarella. Bestrooi met wat verse peper. Eet smakelijk!

Tortellini met courgette, tomaat en mozzarella

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment