Recepten

Top 10 recepten 2015

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 januari 2016 3 Comments
top 10 recepten

Toen ik bezig was met het omzetten van mijn website naar de nieuwe lay-out zag ik dat ik vorig jaar een artikel met de 10 best gelezen recepten had gemaakt. Hee, dat moest ik weer doen. Een top 10 recepten biedt voor mij namelijk ook weer inspiratie. Soms dan vergeet ik gewoon dat bepaalde recepten op de blog staan, maar nu ik zie hoeveel ze worden gezocht en gemaakt, heb ik gelijk weer zin om in de keuken te duiken en een aantal recepten te maken! Vorig jaar stonden er maar liefst 7 tussendoortjes in de top 10, dit jaar biedt de top 10 wat meer variatie met eigenlijk uit alle categorieën wel een recept.

Makkelijke en gezonde tonijnsalade

Ik was blij verrast toen ik zag dat deze tonijnsalade veruit het meeste is gelezen. Aan de andere kant ook niet vreemd, want ik kan me voorstellen dat mensen die van tonijn houden deze een keer zelf willen maken. De tonijnsalade uit de winkels zit vaak vol mayonaise, en het is heel eenvoudig om zelf te maken.

Noten-Rozijnenbrood

Dit super lekkere brood stond vorig jaar ook al in de top 10. Ik heb deze zelf al heel lang niet gemaakt, ik maak vaker een bananenbrood, wortel muffins of ontbijtkoek, maar ga heel snel weer in de keuken staan om deze te maken! Zal ik gelijk nieuwe foto’s maken en voedingswaarden toevoegen!

Bietensalade met linzen, geitenkaas en walnoten

Ook een blijvertje. Bietensalade met linzen, geitenkaas en walnoten is een bekende combinatie en blijft het goed doen, ook bij mij. In de winter laat ik toch vaak salades staan, maar kan nu al niet wachten op het voorjaar dat ik weer lekker met salades aan de slag kan!

Curry met zoete aardappel en kip

Zodra ik ontdekte dat het heel makkelijk is om zelf currypasta te maken, maak ik dit heel regelmatig. Deze curry staat heel vaak bij ons op het menu, maar ook de variant met gamba’s vind ik persoonlijk erg lekker. Die is iets lichter en frisser door de broccoli en rijst.

Smoothie met boerenkool, ananas en blauwe bessen

Een smoothie die ik begin vorig jaar plaatste onder de titel “groene smoothie voor een platte buik”. Een titel die natuurlijk veel mensen aanspreekt, maar ook echt waar is door de blauwe bessen vol met anti-oxidanten en ananas met een enzym om de spijsvertering op gang te helpen. Een smoothie die ik ook nodig weer eens moet gaan maken!

groene smoothie boerenkool

Appelcrumble met amandelmeel

Er was veel ophef over deze appel crumble want is hij nu wel of niet gezond? Relatief laag in koolhydraten, maar niet in calorieën. Voor mij een heerlijk ontbijtrecept voor het weekend, maar je kunt hem ook als toetje serveren met een bolletje ijs!

Mueslikoekjes

Vorig jaar stond deze ook al in de top 10, het is ook gewoon leuk om koekjes te bakken. Deze zijn heel makkelijk te bereiden en relatief verantwoord!

Pittige Arabische Muhammara dip

Een afgeleide van een bestaande dip uit de supermarkt die vol suiker zit, moest ik deze variant zonder suiker maken. En met succes, dit recept werd super vaak bekeken en is een heerlijke dip voor bij de borrel of een lekker smeersel bij een broodje met bijv. kipfilet en avocado.

Havermout met kurkuma en kaneel

Een echt winters en verwarmend ontbijt met kurkuma en kaneel. Beiden kruiden die een geneeskrachtige werking hebben. De kurkuma overheerst niet, maar geeft havermout wel een lekkere pit.

Salade met geroosterde kikkererwten, spinazie en kip

Mijn all time favorite salade van afgelopen jaar, ook veel bekeken, gezocht en gemaakt want ben meerdere malen getagd op Instagram door volgers. Super leuk!

Wat voor recepten hebben jullie zin in? Ik kan niet wachten om het jaar weer gezond en met nieuwe recepten te beginnen! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Marieke 3 januari 2016 at 10:18

Leuk Jes!! Je curry lijkt me heerijk, ga ik zeker eens maken!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2016 at 11:07

Ja moet je doen, dat is hij ook!!!

Reply
Avatar
Marijke I easydailyfood 2 januari 2016 at 16:03

Leuke top 10. Staan veel lekkere recepten op!

Reply

Leave a Comment