Broodjes, Wraps & OmeletDinerReceptenVis

Tonijnburgers

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 april 2017 1 Comment
tonijnburgers

Nog nooit eerder maakte ik zelf tonijnburgers, terwijl dit zo makkelijk en lekker is! En een stuk minder vet dan normale hamburgers gemaakt van gehakt. Vorige week besloot ik dat daar verandering in moest komen en dook ik de keuken in om tonijnburgers te maken, gebaseerd op een recept van Pauline. Een beetje van Pauline en een beetje van mezelf. Ze waren erg lekker, dus ze komen zeker snel weer op tafel!

Tonijnburgers

Voor 4 burgers:

  • 2 blikjes tonijn op water (totaal uitlekgewicht 300 gram)
  • 1 klein ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 4 volkoren bolletjes
  • 1 avocado
  • stuk komkommer
  • rucola
  • 50 gram magere kwark
  • 50 gram mayonaise
  • wasabi naar smaak

Laat de tonijn goed uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook en ui heel fijn en doe deze samen met de tonijn in een kom. Voeg het ei, het paneermeel en de peterselie toe en kneed goed. Vorm er vier burgers van en laat heel even rusten.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de tonijnburgers een paar minuten aan elke kant tot deze een klein korstje krijgt.

Maak een sausje van de magere kwark, mayonaise en wasabi naar smaak. Ik deed een half theelepeltje wasabi in het sausje, maar proef vooral even wat je lekker vindt.

Snijd de bolletjes doormidden, beleg met de rucola, tonijnburger, avocado, komkommer en het sausje. Serveer er wat zoete aardappelfrietjes bij voor een volledige maaltijd. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per tonijnburger incl. broodje en toppings: 371,4 calorieΓ«n
28,2 gram eiwit – 33,1 gram koolhydraten – 12,7 gram vet

tonijnburgers

image_print

1 Comment

Irma 26 april 2017 at 11:20

Dit klinkt gooooed. Maken die handel!

Reply

Leave a Comment