EatReceptenSoepVlees

Tomatensoep met venkel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 mei 2017 0 comments
Tomatensoep met venkel

Soep kan wat mij betreft het hele jaar door, wel kies ik in het voorjaar en de zomer voor een wat lichtere soep die ik bijvoorbeeld met een broodje of een salade eet. Zoals deze tomatensoep met venkel en worst. Een heerlijk lichte soep die wat mij betreft goed gegeten kan worden in het voorjaar of de zomer. Daarbij is hij ook nog een super snel klaar wat het voor mij een perfecte maaltijd voor doordeweeks maakt.

Tomatensoep met venkel

Voor 4 kommen:

  • 1 venkel (ca 300 gram)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 240 gram witte bonen (uitlekgewicht)
  • 130 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 200 gram runderbraadworst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl venkelzaad

Snijd de ui, knoflook en venkel fijn. We gaan deze soep niet pureren, dus snijd het zo fijn dat je het daarna ook direct kunt eten. Doe de groenten samen met de kruiden in pan, roer de tomatenpuree erdoor, schenk de bouillon en tomatenblokjes er bovenop en breng aan de kook. Kook vijf minuten.

Spoel de witte bonen en kikkererwten af en snijd de worst in kleine reepjes. Voeg toe aan de soep en kook nog eens vijf minuten.

Voedingswaarden per kom: 267,6 calorieΓ«n
18,6 gram eiwit – 20,6 gram koolhydraten – 10,3 gram vet

Tomatensoep met venkel

Leave a Comment