DinerGranenReceptenSoepVis

Tomatensoep met couscous

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 maart 2017 0 comments
Tomatensoep met couscous

Soms heb je van die recepten dat het direct in één keer goed is. Inmiddels ben ik vrij goed in het combineren van smaken (al zeg ik het zelf) en weet ik dus welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Ik had zin in tomatensoep, maar geen standaard tomatensoep. Ik besloot dus een tomatensoep met couscous te maken, met een Marokkaans tintje. Missie geslaagd en deze heeft inmiddels al een paar keer op het menu gestaan!

Tomatensoep met couscous

Voor 4 kommen:

  • 250 gram wortel
  • 250 gram courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes (800 gram)
  • 500 ml groentenbouillon (van 1 bouillonblokje)
  • 1 volle theelepel ras el hanout
  • 1 koffielepel harissa
  • 150 gram parelcouscous
  • 200 gram gamba’s

Snijd de ui en knoflook fijn, de courgette in kleine blokjes en de wortel in dunne plakjes. We gaan de soep niet meer pureren, dus snijd het zo fijn dat je het direct kunt opeten. Gooi in een grote soeppan en zet het vuur aan. Maak ondertussen de groentebouillon klaar met kokend water en schenk samen met de tomatenblokjes door de groenten. Breng aan de kook en roer de ras el hanout er door heen.

Laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur. Doe daarna de parelcouscous erbij en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.

Pel ondertussen de gamba’s indien nodig en spoel ze af. Halveer ze indien je grote gamba’s hebt en schep ook in de soep aan het einde van de kooktijd. Laat nog een minuut of 2 doorkoken tot de gamba’s klaar zijn en roer de harissa door de soep.

Garneer eventueel met wat koriander en klaar is je tomatensoep met couscous! Eet smakelijk.

Voedingswaarde per kom: 274,1 calorieën
19,6 gram eiwit – 43,5 gram koolhydraten – 3,1 gram vet 

Tomatensoep met couscous

image_print

Leave a Comment