DinerHartige tussendoortjesReceptenSoep

Thom kha kai; Thaise kippensoep met maiskoekjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 15 december 2016 2 Comments
thom kha kai

Tussen alle feestetentjes is het ook wel eens lekker om een wat minder zware maaltijd te eten. Zo eet ik graag ’s avonds een (lichte) maaltijdsoep. Deze Thaise Thom kha kai soep is zo’n licht soepje. Ondanks de lage hoeveelheid calorieën zitten er lekker veel eiwitten in waar je een verzadigd gevoel van krijgt. In combinatie met maiskoekjes – weer eens wat anders dan brood – is dit een perfecte maaltijd voor doordeweeks.

Thom kha kai, 4 kommen:
  • 300 gr kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes
  • 125 gr champignons
  • 50 gr taugé
  • 2 sereh stengels (citroengras)
  • 4 cm gember
  • Sap van 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 3 el vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl bruine suiker
Maiskoekjes, 10 stuks:
  • 300 gram mais
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl sambal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout

Begin met het bereiden van de soep. Haal een klein stukje van de bovenkant van de sereh stengels af (niet het kontje) en snijd in de lengte door. Het kontje houdt de stengels aan elkaar. Snijd de gember, knoflook en peper fijn. Doe in een grote pan 1 liter water samen met de bouillonblokjes, sereh stengels, gember, knoflook, peper en bruine suiker. Breng aan de kook en laat een kwartiertje koken.

Snijd de kipfilet fijn en de champignons in vieren. Wanneer het soepje een kwartiertje kookt, voeg je de kipfilet en champignons toe en kook je deze op laag vuur nog 5 minuten tot de kip gaar is. Verwijder de sereh stengels en roer de kokosmelk, limoensap, vissaus en taugé door de soep. Laat nog even kort door verwarmen.

thom kha kai

Maak ondertussen ook de maiskoekjes klaar. Snijd de knoflook en bosuitjes heel fijn. Kluts het ei en roer daar alle ingrediënten doorheen tot een egale massa. Verhit wat olijfolie in een pan en maak 5 hoopjes. Deze vloeien vanzelf nog een beetje uit. Bak zo’n 2 minuten aan elke kant tot de koekjes bruin kleuren. Schep uit de pan en maak nog eens vijf koekjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden soep, per kom: 161,7 calorieën
18,7 gram eiwit – 4,2 gram koolhydraten – 8,2 gram vet

Voedingswaarden maiskoekjes, per koekje: 69,4 calorieën
2,7 gram eiwit – 11,4 gram koolhydraten – 1,1 gram vet

thom kha kai

image_print

2 Comments

Eva 29 december 2016 at 22:43

Gisteren gemaakt en het was erg lekker! De maiskoekjes waren verrassend makkelijk te maken! De vissaus staat alleen niet in de beschrijving van het recept;)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 december 2016 at 23:15

Fijn dat je genoten hebt :) Dat is dom, ik heb het gelijk toegevoegd in de laatste stap!

Reply

Leave a Comment