EatReceptenSoepVegetarisch

Thaise courgettesoep

posted by Florence Gramende 6 december 2015 0 comments
thaise courgettesoep

Een heerlijke soep die heel makkelijk en snel te maken is, gezond en met Thaise smaken. Ideaal voor als je weinig tijd hebt. En als je over hebt, bewaar je gewoon voor de volgende dag en heb je een makkelijke lunch.

Voor 2 personen:

  • 2 biologische courgettes (ca. 700 gram)
  • 2 sjalotjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 tl groene currypasta (Chef’s Choice bij de Toko)
  • een hand vol Thaise limoenblaadjes (bij de Toko)
  • verse koriander

Begin met het fruiten van de sjalotjes in olijfolie. Laat garen tot de sjalotjes helemaal zacht zijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd ze dan in halve maantjes.

Voeg de courgette toe aan de ui en bak even mee. Giet de kokosmelk eroverheen en voeg de limoen blaadjes toe. Laat dit samen op een een laagvuurtje warm worden (niet koken). Voeg de groene currypasta toe en laat de smaken circa 10 minuten intrekken. Verwijder de limoenblaadjes en doe het geheel in de blender. Voeg er een paar verse koriander stengels aan toe (met steel, dat is juist het smaakvolste gedeelte) en blend tot een gladde soep.

De soep is vrij dik maar toch luchtig door de geblende kokosmelk. Proef vooraf even en voeg eventueel nog wat extra currypasta toe als je van pittig houdt.

Serveer met nog wat verse koriander ter garnering. Enjoy!

Voedingswaarden per persoon: 201 calorieën
6 gram eiwit – 19 gram koolhydraten – 12 gram vetten

thaise courgettesoep

image_print

Leave a Comment