Hotspots & Travel

Dit moet je doen op Curaçao

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 december 2016 4 Comments
te doen op curacao

Afgelopen zaterdag schreef ik al over de hotspots op Curaçao, de restaurantjes die ik het leukste vond. Maar eigenlijk ging ik niet naar Curaçao om te eten (ja ook natuurlijk) maar om de sportieve en actieve kant van het eiland te ontdekken. En dat is zeker gelukt! In deze blog dus tips over wat er allemaal te doen is op Curaçao.

Hiken op Curaçao

Deze zomer ging ik samen met mijn vriend naar het Paklenica gebergte om daar een flinke hike te doen, dat ik dit leuk vond kwam ik toen achter dus ik vond het erg leuk om de Christoffelberg op Curaçao te beklimmen. Dit is een berg van 372m hoog, met onverharde paden en flink wat klimwerk. Het is een pittige hike en naar mijn idee zeker niet voor iedereen toegankelijk. Mocht je dit willen doen dan zou ik je aanraden je hier goed op voor te bereiden en vooral niet te laat op de dag te gaan. Wij gingen om 6.00 ’s ochtends en toen liep het zweet al in straaltjes van mijn lichaam af.

te doen op curacao

Voel je er niet zoveel voor om de hoogte in te gaan, dan is Den Dunki erg leuk om te bezoeken. Dit nationale park aan de oostkant van Curaçao biedt de mogelijkheid een mooie groene wandeling te maken waarbij je uitkomt op de zoutvlaktes en als je gelukt hebt flamingo’s kunt spotten. In de weekenden is het hier erg druk met families en kinderen, dus kom je voor een rustige wandeling dan zou ik aanraden doordeweeks te gaan.

te doen op curacao

(SUP) yoga op Curaçao

Op Curaçao heb je meer dan genoeg mogelijkheden om aan yoga te doen, de ideale activiteit om tot rust te komen en te stretchen. Voordeel van yoga in een warm land is dat het negen van de tien keer buiten is. Je bent je dan veel meer bewust van de omgeving; een briesje die langs je huid stroomt, de bladeren die ritselen, volgens die fluiten of de zee die kabbelt.

Bij Hofi Cas Cora (zie ook mijn hotspots) kun je op diverse dagen en tijdstippen een lesje yoga volgen. Bij mooi weer vindt deze plaats in de tuin op het landgoed, bij slecht weer op de veranda onder een afdak. Je kunt het beste even contact zoeken via Facebook om te kijken wanneer de lessen zijn.

Na onze les stonden we even te kletsen met de yogadocente Liberty, ze vertelde dat ze net een aantal SUP boards had geïmporteerd om SUP yoga te kunnen gaan geven. Of we zin hadden in een lesje? Dat lieten we ons uiteraard geen tweede keer zeggen en een paar dagen later lagen we op een SUP board om een les yoga te volgen. Dit is hele andere koek dan normale yoga. Liberty gaf ons mee dat we niet teveel van onszelf moesten eisen of verwachten en vooral moesten proberen hoe het voelt om op een SUP board yoga te doen. Je werkt veel harder met je core, de oefeningen zijn langzamer en de kans is groot dat je je evenwicht verliest en in het water plonst. Een hele andere dimensie van yoga door de geluiden van de zee, ik vond het zeer rustgevend! Op de website van Liberty kun je zien waar en wanneer ze SUP yogalessen geeft.

te doen op curacao

Lijkt SUP (Stand Up Paddling) je erg leuk maar laat je het yoga liever voor wat het is? Doe dan gewoon een SUP tour. Windsurfing Curaçao biedt SUP tours in de Spaanse wateren en mangrove aan, een mooie manier om de natuur verder te ontdekken. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar kreeg het wel van meerdere lezers als tip mee!

Snorkelen & duiken op Curaçao

Curaçao is niet het mooiste eiland van de Nederlandse Antillen om goed te kunnen duiken en snorkelen, maar je kunt zeker heel veel moois zien onder water. Zo heb je bij Klein Curaçao heel veel waterschilpadden. Je moet een beetje goed zoeken omdat ze dezelfde kleur als de bodem hebben en zich het liefst een beetje verstoppen, maar als je geluk hebt kom je er meerdere tegen! Klein Curaçao is sowieso super leuk om te bezoeken met een grote catamaran, lekker de hele dag relaxen op de boot of op het kleine paradijselijke strand. Ook Playa Piskado staat bekend om de grote aanwezigheid van zeeschilpadden. Hier ben ik zelf niet geweest, maar ook van meerdere mensen gehoord dat dit een aanrader is.

Daarnaast hebben wij gesnorkeld bij de tugboat (in de buurt van Caracasbaai); dit is een bootje die heel veel jaar geleden gezonken is en waar zich veel vissen bevinden. Je moet wel een klein stukje zwemmen om deze boot te vinden, maar eigenlijk is het niet te missen als je de rotswand aan de linkerkant een beetje volgt.

te doen op curacao

Hardlopen (van de halve marathon) op Curaçao

Wij gingen naar Curaçao om de halve marathon te lopen, maar ook als deze er niet is, is het lekker om de dag te beginnen met een rondje hardlopen. Zo heb je bij Piscadera (Willemstad) de John F. Kennedy Boulevard, dit is een 5km lange sportboulevard langs het water waar je lekker kunt hardlopen. Ben je klaar met hardlopen dan kun je het water induiken net als zoveel mensen daar doen. Bij deze boulevard is een grote parkeerplaats, het makkelijkste is om te starten bij de waterfabriek.

Probeer te gaan hardlopen voor de zon opgaat zodat je de ergste hitte voor bent. Je zult merken dat je niet de enige bent die hardloopt! De eerste dag liep ik samen met Claartje een klein rondje van 5km langs Mambo beach om te acclimatiseren. Een paar dagen later was de halve marathon aan de beurt. De KLM Curaçao Marathon vindt plaats in november en biedt naast de halve marathon, ook de marathon, een 10km trail en 5km run aan. Voor ieder wat wils dus! Ik vind hardlopen in het buitenland heerlijk omdat het een goede manier is om de omgeving te ontdekken!

Lees ook: Hardlopen op vakantie  

te doen op curacao

Crossfit op Curaçao

Jaaaaa, I Love CrossFit! Ook in het buitenland. Mijn doel is om vanaf nu overal waar ik kom een lesje CrossFit mee te pakken. Dat vind ik zo leuk aan CrossFit, dat je elke box binnen kunt stappen en een drop-in mee kunt doen. Zo ook op Curaçao. Toen ik zag dat CrossFit op het programma stond sprong ik natuurlijk een gat in de lucht. Door de enorme regenval moest het programma gewijzigd worden en leek het even zo te zijn dat CrossFit uit het programma viel. Gelukkig konden we nog wat schuiven en konden we toch een les mee doen. En dat was super leuk.

Op Curaçao zijn meerdere boxen, maar Crossfit 5 Triple 9 is één van de grotere. Wat zeg ik, het is in vergelijking met onze box een enorme hal. Ze zijn van alle gemakken voorzien en zeer gastvrij. Wij hadden direct een pittige WOD te pakken met 30-20-10 pull-ups, push-presses en burpees. Na afloop kwam er een meisje naar me toe (sorry, ben je naam kwijt) die Eat.Run.Love. volgt. Dat vind ik nu zo leuk! Het liefste was ik die week nog een keer gaan CrossFitten, maar het is er niet meer van gekomen. Wanneer ik weer naar Curaçao ga, bezoek ik 5 Triple 9 zeker weer.

te doen op curacao

Genoeg te doen op Curaçao dus! De reis naar Curaçao werd me aangeboden door Curaçao Toeristen Bureau, samen met hen ontdekte ik sportief en actief Curaçao. Bij Curaçao Toeristen Bureau kun je terecht voor al je vragen en tips voor je verblijf op Curaçao. 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Audrey 22 december 2016 at 00:48

Vanmorgen de Christoffelberg beklommen met mijn twee oudste kinderen van 5 en 8 jaar oud. Ging prima, al was het wel pittig op het einde. Daarbij was het spekglad van de regen, maar we hebben de top weer gehaald ;-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 23 december 2016 at 22:27

Wat leuk te horen! Ja ik vond het ook een pittige klim, kan me voorstellen dat het met regen heel erg glad wordt.

Reply
Avatar
Patty 5 december 2016 at 20:45

Dat sup yoga lijkt me super leuk om te doen en de halve marathon op Curaçao staat ook op m’n wishlist 😍! Vorig jaar zelf een weekje geweest en toen al wel wat dingen afgevinkt maar zou graag terug willen om de lijst compleet te maken 🤗

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 5 december 2016 at 20:52

Ja, is echt een aanrader hoor! Ik wil ook zeker nog een keer terug naar Curaçao, de trailrun lijkt me ook wel erg leuk :)

Reply

Leave a Comment