LovePersoonlijk

Tag || Run baby run

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 mei 2014 1 Comment
10155047_10152702466344377_97698476_nblog
Vorige week plaatste ik al de tag van Work That Es,maar nu kwam de running tag van Annemerel voorbij en die vind ik ook wel erg leuk om over te nemen. Toevallig heb ik afgelopen week ook nog een interviewtje geplaatst met Olivier Heimel waar een paar dezelfde vragen in zitten. Maar goed, zoals ik toen ook al zei; ik vind het super leuk om interviews te lezen. Hopelijk jullie ook!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Net voor de zomer van 2012, eigenlijk dus nog maar heel kort! Ik heb daarvoor wel diverse pogingen gedaan, maar vond het altijd vreselijk.

Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?
Ik was het helemaal zat om de sportschool te spekken terwijl ik er weinig gebruik van maakte. Omdat ik toen niet zo ruim in mijn jasje zat, wilde ik het hardlopen toch nog een kans geven. Ik ben maar gewoon begonnen met rennen en dat ging eigenlijk verrassend goed en ineens had ik die runners high te pakken en werd ik fanatieker.

Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?
Ik heb altijd op hoog niveau in teamverband gesport. In de zomers moesten we altijd ‘verplicht’ hardlopen om onze conditie op peil te houden maar dat deed ik natuurlijk nooit. Aan het einde van de zomer rende ik dan snel een paar rondjes achter mijn broertje aan om maar een goed tempo erin te houden. En dan stond ik altijd verrassend fit weer aan de start van het nieuwe seizoen. Steken heb ik nooit echt gehad.

Loop je het liefste alleen of samen?
Het liefste loop ik alleen al merk ik de laatste tijd wel steeds vaker dat ik vooral voor de lange afstanden wel graag een loopmaatje wil hebben. Ik ben de enige in mijn omgeving die zulke lange afstanden rent, dus kan nooit met iemand optrekken. De lange afstanden vind ik de laatste tijd steeds zwaarder en saaier worden, ik denk dat dat wel deels wordt verholpen als ik met iemand zou kunnen lopen. Dus woon je in Amsterdam en heb je zin om eens hard te lopen, laat het weten!

Wat is je favoriete hardloopschoen?
Nike LunarGlide, ik kocht deze winter mijn eerste paar (daarvoor liep ik op Asics) en heb laatst een zomerpaartje aangeschaft. In New York kocht ik een paar maanden geleden Nike Free’s. Deze vind ik ook erg lekker zitten, maar zijn wel echt voor korte afstanden.

Waar loop je normaal gesproken?
Eigenlijk loop ik altijd in het Westerpark, dit is praktisch mijn achtertuin. Afgelopen weekend ben ik doorgelopen richting Halfweg en toen kwam ik ineens in een leuk stukje natuurgebied. Dit ga ik vaker doen! Maar ik vind het ook heerlijk om naar mijn ouders hard te lopen door het Amsterdamse Bos.

Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?
Dit vind ik een lastige vraag aangezien mijn hardloop carrière nog niet zo oud is en ook niet zo spannend. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit in het buitenland hardgelopen (hier komt snel verandering in – oh, edit; Antwerpen 10 miles natuurlijk!). Afgelopen september was ik een weekendje weg op Texel en daar liep ik door de duinen, dit vond ik wel echt prachtig!

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Hmm… Eigenlijk heb ik nog niet echt drama’s meegemaakt. Afgezien van het feit dat ook ik wel eens eerder mijn rondje heb afgebroken vanwege darmperikelen.

Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?
Jazeker, maar die was eigenlijk nog helemaal niet zo lang geleden: We Own The Night in 2013. 10 km in het donker en ik vond het te gek. Een week later liep ik al de halve marathon van Leiden, super zenuwachtig was ik toen. Ik had me over laten halen door mijn zwager en helemaal niet zo goed getraind.

Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?
Poeh, dat vind ik moeilijk. We Own The Night vond ik te gek omdat het mijn eerste wedstrijd was. Maar afgelopen januari liep ik voor het eerst 10km onder de 50 minuten met de Vondelparkloop. Ik had helemaal geen zin om te gaan, maar was daarna zo blij! En Antwerpen omdat ik het wel echt een leuke route vond (ondanks dat ‘ie zo zwaar was).

Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?
Ja. Ik bootcamp en yoga 1x per week. En daarnaast probeer ik nog 2 NTC trainingen per week te doen en doe ik regelmatig buikspieroefeningen. Het liefste zou ik ook nog gaan kickboksen, maar dat is een beetje veel van het goede op dit moment!

Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?
Dat zijn toch wel mede bloggers en de meiden van Girls Love 2 Run Crew. Ik ben competitief ingesteld en kijk dan ook graag wat zij voor tijden lopen. Vol bewondering kijk ik naar bijv. een Annemerel die haar eerste marathon onder de 4 uur liep. Kan me niet voorstellen dat ik dat ooit zou doen!

Wat is jouw top 5 powersongs?
– Armin van Buuren – This is what it Feels Like
– Promesses feat B. Lacoste – DIMMI
– Wildstylez ft. Niels Geusebroek – Year of Summer
– Timber ft. Kesha – Pitbull
– Yellow Claw ft. Rochelle – Shotgun

Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?
22km, een halve marathon training omdat ik perse een keer iets verder wilde dan 21km.

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Thuis roep ik al een paar weken dat de halve marathon van Leiden mijn laatste gaat zijn omdat ik het zat ben om lange afstanden te trainen. Op dit moment zou ik liever gaan trainen om sneller te worden op de 10km met als doel een wedstrijd onder de 45 minuten te eindigen. Maar dat kan ook zo weer veranderen want het lijkt me ook te gek om halve marathons in het buitenland te lopen (bijv. Parijs of Barcelona). Ik verwacht niet dat ik ooit een hele marathon ga lopen, dus jammer genoeg zal ik nooit naar New York gaan.

1 Comment

Anonymous 11 mei 2014 at 11:41

Zeg nooit nooit!

Reply

Leave a Comment