Gezondheid

Summerbodies are made in the winter

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 januari 2015 11 Comments
tips perfect lichaam

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gezond, fit en sportief 2015 wensen. Hopelijk hebben jullie allemaal een knal Oud & Nieuw gehad en zijn jullie klaar voor het nieuwe jaar. De kerstboom de deur uit. Al het ongezonde voedsel in de prullenbak. Tijdens de feestdagen was het ok om de teugels iets te laten vieren, maar nu willen we allemaal back on track. Aan goede voornemens doe ik niet, maar toch; summerbodies are made in the winter. Het heeft tijd nodig om die killerbody te kweken die je graag wilt hebben, dus als je er in de zomer gezond & fit uit wilt zien, moet je daar nu al mee bezig zijn. Mijn doel heb ik al voor ogen; een sterk en getoned lichaam à la Doutzen, wat is jouw doel?

 

5 tips om jouw perfecte shape te krijgen

Train hard
Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar het werkt echt. Wil je verandering zien? Ga vaker en zwaarder trainen. Sport je nu 3x per week? Probeer dit dan op te voeren naar 5x per week en zorg dat de intensiteit omhoog gaat. Zorg daarnaast voor voldoende afwisseling, gooi om de paar weken je trainingsschema om. Dit kan met een Personal Trainer, maar er zijn online ook heel veel workout programma’s te vinden waar dat het geval is. De Bikini Body Guide van Kayla Itsines vind ik een heel goed voorbeeld van afwisseling. En probeer evenveel cardio als krachtraining te doen. Veel meiden denken te kunnen afvallen door te gaan hardlopen. Dat klopt deels; je valt misschien wel wat af in gewicht, maar een getoned lichaam krijg je door krachttraining.

train-hard-or-go-home-76271095 (1)

Zoek een trainingsmaatje
Je kunt wel een doel stellen voor jezelf, maar het is nog beter als je deze deelt met iemand. Zoek een maatje met wie je samen kunt trainen of train in een groep. Vertel ook waar je voor traint, zodat je met elkaar progressie kunt zien. Daarnaast is het minder makkelijk om een training over te slaan als je weet dat er iemand op je staat te wachten. Het lijkt mij nog steeds ontzettend leuk om met een groepje meiden te trainen, ik ga dan ook proberen om dat in het nieuwe jaar weer op te pakken.

boksen

Plan je week
Niks is zo vervelend als ’s avonds thuis te komen en geen eten in de koelkast te hebben. Waarschijnlijk heb je trek en ga je sneller voor iets makkelijks en ongezonds. Neem in het weekend (of een andere avond van de week) de tijd om te bedenken wat je komende week allemaal wilt eten en begin je week met een tripje naar de (super)markt om verse groenten, fruit, noten, eieren en magere eiwitten te halen. Nog een voordeel als je vooruit plant, is dat je minder lekkere dingen in huis haalt. Vaak ben ik sterk en neem ik helemaal niks mee, maar soms mag ik één iets van mezelf uitkiezen. Maar als het op is, is het op. Ik vond het in het begin heel burgerlijk om te plannen, maar nu ondervind ik er alleen maar profijt van. In het weekend bedenk ik wat ik ga eten (ik plan altijd wat speling in voor onverwachte dingen), ga ik naar de markt waar ik verse dingen voor de week haal en maak ik een aantal tussendoortjes. Ook is het handig om eten wat je mee wilt nemen naar werk of school alvast de avond ervoor klaar te maken / zetten. Zo hoef je hier ’s ochtends geen tijd meer aan te besteden.
Maak daarnaast voor jezelf een trainingsschema, bekijk je agenda en blok de momenten dat je wilt sporten. Zo staat het op papier en voelt het meer als afspraak. Geef ook gewoon eerlijk toe aan vriendinnen dat je wil sporten wanneer zij willen afspreken, je zult zien dat ze er begrip voor hebben! Geen tijd is geen excuus.

Food

Ga niet op dieet
Elk jaar weer beginnen duizenden mensen met het goede voornemen om te gaan diëten; maaltijden skippen, calorieën tellen en geobsedeerd door eten. Het heeft geen zin, het werkt niet en je bent teleurgesteld in je zelf. Probeer je voedingspatroon blijvend om te gooien, stop met eten uit pakjes en kies voor verse producten. Sla zeker geen maaltijden over, zeker niet als je veel sport. Je lichaam heeft energie nodig om te verbranden en dat haal je uit eten. Eet je minder? Dan gaat je lichaam ook in de spaarstand.

Verander je mindset
Voor veel mensen is afvallen één van de grootste motivators, maar kijk daarbij naar de lange termijn en niet naar de korte termijn. Liever kleine stapjes met een blijvende verandering dan grote stappen met snel resultaat en grotere kans op terugval. Het is heel verleidelijk om in extremen te denken, maar blijf genieten van de dingen die je doet en neem de tijd om je doel te bereiken. Dat betekent ook dat je jezelf af en toe iets moet gunnen. Heb je zin in een chocolaatje? Neem deze, en blijf je er niet dagen schuldig over voelen. Op deze manier is de kans groter dat je het langer volhoudt en jouw perfecte shape hebt in de zomer.

Ik heb zin in komend jaar lieve lezers, ik zit bomvol inspiratie en hoop heel veel leuke dingen te kunnen gaan ondernemen voor de blog. Maar ik sta altijd open voor suggesties, dus heb je leuke ideetjes? Laat dan een reactie achter of stuur een mailtje naar info@eatrunlove.nl Ik kijk weer uit naar jullie reacties!!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

11 Comments

Sporten in de winter, yes please! - Eat.Run.Love. 6 januari 2017 at 06:30

[…] Lees ook: Vijf tips om jouw perfecte shape te krijgen […]

Reply
Abs are made in the kitchen - Eat.Run.Love. 31 december 2015 at 07:00

[…] mezelf nog wel een aantal verbeterpunten. Vorig jaar rond deze dag schreef ik het artikel “Summerbodies are made in the winter“, en aangezien dit artikel nog steeds super relevant hebben, wil ik het vandaag meer hebben […]

Reply
De weg naar een fit & strak lichaam - Eat.Run.Love. 23 januari 2015 at 07:02

[…] jullie wat aan de tips gehad die ik plaatste op 2 januari? Deze tips waren de eerste stapjes naar een summerbody, vooral om ervoor te zorgen dat je het sporten goed volhoudt. Nu wil ik meer specifieke tips geven […]

Reply
Circuit-heuveltraining - Eat.Run.Love. 4 januari 2015 at 07:04

[…] jullie mijn blog ‘Summerbodies are made in the winter’ al gelezen? Hierin geef ik de tip om harder en zwaarder te trainen. Onderstaand circuit is ideaal […]

Reply
Avatar
merle 3 januari 2015 at 17:56

Heerlijk die inspiratie, thanks! Na de december maand ook weer back on track.. 2015 bring it on! :-)

Reply
Avatar
Hanneke 3 januari 2015 at 14:11

Wat een fijne inspirerende blog! Ik heb ook zin een jaar met lekker sporten en goed eten!
Ik lees je blog iedere dag en vind bijna al je recepten heerlijk! Met O&N je zoete aardappelsoep gegeten, viel enorm in de smaak

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2015 at 16:02

Bedankt voor je reactie Hanneke, dat vind ik erg leuk om te horen! De zoete aardappelsoep is ook mijn grote favoriet onder de soepen, zo’n verrassende smaak combinatie! Heel veel succes met lekker sporten en goed eten. leuk als je af en toe eens een update plaatst of reactie achterlaat :)

Reply
Avatar
Eline 2 januari 2015 at 18:26

Ik wens je een fit jaar toe jessica! Mijn doel is om nog minstens 10 kilo af te vallen maar liever nog 20. Ik wil fit worden :) Ik heb de teugels absoluut niet laten vieren en ben dit ook niet van plan. Zweten zal ik! Ik wil graag voor het eind van het jaar weer 5 km kunnen rennen, moet gaan lukken!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2015 at 00:21

Jij ook Eline, je bent al super goed op weg, dus dat moet vast en zeker goedkomen!! Heel veel succes met het behalen van jouw sportieve doelen.

Reply
Avatar
Manon 2 januari 2015 at 08:40

Wat een fijne inspiratie! Ik heb de teugels inderdaad ook (een beetje te veel misschien) laten vieren in december, maar sinds gister is de knop weer om! :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 januari 2015 at 11:20

Wat goed! Ik ga de komende tijd veel inspiratie artikelen maken, dus houd de blog in de gaten!

Reply

Leave a Comment