DinerGranenReceptenVlees

Stoofpotje met rundvlees en abrikozen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 oktober 2016 0 comments
Stoofpotje met rundvlees en abrikozen

De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent ook weer tijd voor stoofvlees! Heerlijk vind ik het om in de herfst en winter lekker een hele dag thuis te zijn en dan stoofvlees te maken. Na de lunch zet ik het vlees al op zodat het de hele middag kan sudderen. Zo komen de smaken het best tot zijn recht. Nog lekkerder is het om het een dag te bewaren, maar meestal lukt mij dat niet. Ik maakte een stoofpotje met een Marokkaans tintje door er kaneel en abrikozen aan toe te voegen. Heerlijk als je het mij vraagt.

Stoofpotje met rundvlees en abrikozen, 4 personen:
  • 700 gram runderriblappen
  • 250 gram wortelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • snuf chilipeper
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 250 gram couscous

Start met het fijn snijden van de ui en knoflook. Verhit wat boter in een goede braadpan en fruit hierin de ui zachtjes. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm en snijd ook de wortel in dunne plakjes. Voeg het vlees en de wortel bij de ui en braad kort aan.

Doe alle kruiden, het bouillonblokje en de tomatenpuree bij het stoofvlees en meng nogmaals door. Schenk er 500 ml lauwwarm water overheen en breng aan de kook. Wanneer het kookt draai je het vuur helemaal laag en laat je het een paar uur sudderen. Het lekkerste is om dit een uurtje of 4 te doen.

Schep een half uur voordat je wilt gaan eten de abrikoos in kleine blokjes gesneden toe.

Maak de couscous volgens de verpakking klaar en serveer bij het stoofvlees.

Voedingswaarde per persoon: 616,4 calorieΓ«n
44,8 gram eiwit – 65,4 gram koolhydraten – 17,5 gram vet


stoofpotje met rundvlees en abrikozen

stoofpotje met rundvlees en abrikozen

*** Recept gebaseerd op een recept uit Runner’s World Voedingsgids voor sporters ***

image_print

Leave a Comment