DinerReceptenVlees

Stoofpot met pompoen en pastinaak

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 december 2014 8 Comments
stoofvlees pompoen recept

Tweede Kerstdag hadden we geen verplichtingen en besloten we een stoofpotje in onze nieuwe Le Creuset pan te maken. Heerlijk wanneer je de hele dag thuis bent; series kijken, een goede glas rode wijn en de geur van stoofvlees. Ik kan daar echt ontzettend van genieten. Onderstaand stoofpotje is naar een recept van Marianne, geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. We aten deze al eerder en konden alleen maar heel de tijd tegen elkaar zeggen: wat is dit lekker. Ik moest dit recept dus wel delen op de blog, want het is ook nog eens een verantwoord gerecht. Maar alle credits gaan naar Marianne voor het ontwikkelen van het recept!

stoofvlees pompoen recept

Voor een grote pan stoofvlees:

  • flinke klont roomboter
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 pastinaken
  • 3 grote wortels
  • 1/2 flespompoen (ca. 500 gr)
  • 800 gr. runderlappen
  • 1/2 fles rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • grote hand salieblaadjes
  • blikje tomatenpuree
  • peper & zout

Laat de boter smelten in de pan. Snijd de ui in halve ringen en bak deze samen met de salieblaadjes aan. Voeg vervolgens het gesneden vlees, knoflook en flink wat peper en zout toe.

Schil de pastinaken, wortels en pompoen en snijd deze in blokjes (hoeft niet heel klein). Voeg deze toe aan het vlees samen met de tomatenpuree, rode wijn en bouillon. Roer goed door elkaar en breng aan de kook. Als de stoofschotel goed pruttelt, zet je het vuur weer laag en laat je het 3 à 4 uur stoven. Af en toe even doorroeren en evt. wat vocht toevoegen indien het te droog wordt.

Dien het op in een diep bord en smullen maar!

Tip: indien je een grote stoofpan hebt, is het handig om bij de Blokker een sudderplaatje te kopen. Dit zet je onder de pan en zorgt ervoor dat de warmte goed verdeelt en niet alleen het midden pruttelt. 

stoofvlees pompoen recept

image_print

8 Comments

37 Stoofpotrecepten Voor De Koude Winterse Dagen 9 december 2016 at 07:01

[…] Voor het volledige recept klik je hier. […]

Reply
Fit diary #23 - Eat.Run.Love. 20 december 2015 at 22:53

[…] Op Kerstavond bleven we slapen bij mijn ouders. Ondanks mijn hevige spierpijn die woensdag op kwam zetten, had ik mijn hardloopspullen ingepakt maar dat kon ik donderdag wel vergeten. Man, wat een spierpijn. Echt in geen tijden zo’n spierpijn gehad en ook donderdag kon ik amper de trap op en af komen. Mijn goede voornemens om lekker te gaan sporten vielen dus volledig in duigen. 2e Kerstdag stonden er geen familiebezoekjes meer gepland, maar heb ik de hele dag in pyjama gespendeerd op de bank. De spierpijn inmiddels een stuk minder, maar nog steeds aanwezig. Wat een lesje bootcamp allemaal wel niet kan doen. Ook maakten we dit overheerlijke stoofpotje met pompoen en pastinaak.  […]

Reply
Seizoensgroenten en fruit || November - Eat.Run.Love. 4 november 2015 at 22:24

[…] Stoofpot met pompoen en pastinaak […]

Reply
Esther 2 februari 2015 at 12:59

Lijkt me heerlijk. Ik krijg altijd pakketten van de biologische boer en daar zit nu pastinaak en pompoen in dus helemaal goed.

Reply
Jo's Daughter 29 december 2014 at 11:20

Ik hou ontzettend van pastinaak :)

Reply
Liesbeth 29 december 2014 at 09:48

Heerlijk! Ga ik deze week zeker een keer maken. Eet je hier nog rijst oid bij?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 december 2014 at 11:48

Nee. Wij hadden er de allereerste keer aardappeltjes bij gemaakt, maar het gerecht heeft helemaal niks extra’s nodig, dus hebben de aardappeltjes toen laten staan. Door de pastinaak, pompoen en wortel is het echt een heel goed vullend gerecht!

Reply
Eline 28 december 2014 at 11:46

Oh dit moet ik wel lekker vinden! Bomvol lekkere ingrediënten!

Reply

Leave a Comment