SportSportswear & gear

Mijn favoriete squat proof tights

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 november 2017 2 Comments
squat proof tights

Van de week kreeg ik een berichtje van een lezeres: of ik misschien tips had voor merken waarvan de tights niet doorschijnen. En dat bracht me op het idee voor dit artikel, want niets is zo vervelend als een doorschijnende broek. Helemaal als niemand het aan je vertelt… Daarom in dit artikel een aantal tips waar je op kunt letten en mijn favoriete squat proof tights.

Waar let je op bij het kopen van een tight? 

Er zijn voor mij een paar punten waar ik op let als ik een tight koop:

 • Wat is het materiaal.
  Ik heb even gekeken in de broeken die ik fijn vind voor training en het valt me op dat de meeste broeken een combinatie hebben van Dry Fit (Nike), polyester en spandex. Broeken waar katoen in zit probeer ik zelf zoveel mogelijk te mijden. Is wel fijn voor een chill dag, maar niet voor een training.
 • Hoe voelt de stof aan.
  Bestaat de broek uit polyester en spandex? Mooi! Voel vervolgens gewoon hoe de broek aan voelt. Voelt de stof stevig? Of is het een beetje een lichte flubberstof. Indien het laatste het geval is, is de kans heel groot dat hij doorschijnt. Ook broeken met printjes (vooral van wat goedkopere merken) hebben de neiging om door te schijnen omdat de ‘onderstof’ dan wit is waar een print op is gedrukt. Vaak zie je dat als je de broek met je handen uit elkaar trekt. Verschijnen er ‘witte’ barstjes? Dan is de kans groot dat hij doorschijnt. Bestel je graag online? Geen probleem, maar dan moet je dit thuis goed voelen.
 • Sluit de broek mooi hoog en heeft hij een touwtje. 
  Ik vind het persoonlijk fijn als de broek hoog sluit, net onder mijn navel. Ook vind ik het fijn als de broek een touwtje heeft. Overigens gebruik ik deze niet altijd, zeker niet als de broek mooi hoog sluit, maar het is wel een fijn extra hulpmiddel. Bij een hoge broek is de kans op afzakken en een bouwvakkers decolleté natuurlijk wel wat kleiner!
 • Zit hij comfortabel. 
  En last but not least, zit hij comfortabel. De broek mag in mijn ogen niet knellen, maar ook niet afzakken. Soms heb je een broek waarbij je direct al gaat hijsen. Dat betekent dus dat hij niet goed zit. Ook is het fijn om gewoon te kunnen ademen in een broek. Liever een maatje groter, maar geen striemen, dan continu je buik in moeten houden. Waar ik vroeg nogal vast hield aan het feit dat ik maat S wilde passen, heb ik nu zoiets van als maat M beter zit, dan nemen we gewoon maat M. Niemand die het ziet en jij voelt je een stuk prettiger.
 • Doe de squattest. 
  Ja, die doe ik dus echt. Thuis, in de slaapkamer voor de spiegel. Zie je lijnen of ‘barst’ de broek uiteen, dan gaat hij terug. Bij twijfel doe ik vaak nog even een dubbel check bij mijn vriend. Better safe than sorry!

squat proof tights

Mijn favoriete merken voor squat proof tights

Ik heb een drietal merken die hoog op mijn favorieten lijstje staan: Reebok, Nike en Röhnisch. In willekeurige volgorde, want ze hebben alle drie fijne broeken. Van Reebok heb ik onlangs de “Lux  Bold” tight ontdekt. Mooie printjes, goed geprijsd en makkelijk verkrijgbaar. Van Nike draag ik het liefste de “Epic Lux of Run”. Deze broeken zijn mooi hoog, goede stevige stof en ook weer in toffe printjes. Het is wel de duurste uit dit rijtje. Als laatste Röhnisch, een Scandinavisch merk dat alleen kleding voor vrouwen ontwerpt. De kleding is iets lastiger verkrijgbaar, maar ze hebben wel een eigen webshop. Ook hier heb ik een aantal broeken van die ik graag draag, daarvan is mijn zwart-wit gestreepte favoriet. Helaas is deze volgens mij niet meer verkrijgbaar.

Dit zijn zeker niet de goedkoopste merken, maar ik merk wel dat wanneer je veel sport het de investering waard is. Deze broeken blijven mooi van kwaliteit waardoor je er lang mee doet. De cost per wear gaat daarmee wel flink omlaag. En als je drie keer per week sport, mag je jezelf best verwennen toch? Tipje van mij, koop broeken in de sale! Hieronder per merk mijn favorieten met linkje naar de webshop een paar zijn er nu in de sale!

Reebok

squat proof tights

€38,40 (sale) – €38,45 (sale, deze heb ik zelf ook) – €84,95

Nike

squat proof tights

€83,97 (sale, deze heb ik zelf ook) – €59,47 (sale, deze heb ik zelf ook) – €90

Röhnish

squat proof tights

€59,95 €119,95 – €49,95 (deze heb ik zelf ook)

Header foto: Vivienne Magali

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Eveline 20 november 2017 at 06:49

Fijn artikel dit! Ik ga ze opslaan, zeker de sale prijzen vallen me erg mee :)

Reply
Avatar
Mireille 19 november 2017 at 13:56

De broeken van Under Armour (en dan met name de compressie broeken) zijn ook erg fijn. Zakken zeker niet af en sluiten hoog. Ik was vroeger ook een groot fan van Nike, maar ben tegenwoordig bijna helemaal overgestapt op Under Armour. Aanrader!

Reply

Leave a Comment