SportWorkout

Sportondergoed dragen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 augustus 2015 0 comments
sportondergoed dragen

Dragen jullie sportondergoed? Een beetje een rare vraag, maar ik ben er onlangs achtergekomen dat dat toch wel een stuk comfortabeler zit dan dat kanten slipje. Ok, nu overdrijf ik want ik denk echt wel na over welke slip ik aantrek tijdens het sporten, maar toch.

We besteden met zijn allen erg veel aandacht aan de buitenste laag sportkleding, dat moet er fashionable uit zien en comfortabel zitten. Dat ondergoed, dat geloven we wel (ik tenminste). Ik trek vaak het eerste en het beste uit de kast en ga daarmee op pad. Terwijl ondergoed juist de eerste laag op je huid is en juist daarom perfect zou moeten zitten. Het is belangrijk om ondergoed van het juiste materiaal te kiezen: katoen absorbeert geen vocht dus blijft nat, terwijl kant juist kan zorgen voor nare schuurplekken. Het beste kun je een slip kiezen van polamide / lycra / microvezel.

Bij korte loopjes heb je er waarschijnlijk geen last van, maar ga je de deur uit voor een lange duurloop of high intensity training waarbij je veel beweegt dan is het toch wel prettig om het juiste ondergoed te dragen dat ook goed op zijn plek blijft zitten. Wat je draagt is een beetje aan jezelf, maar houd er rekening mee dat een string sneller de neiging heeft om te verschuiven met klem zittende lichaamsdelen tot gevolg. Een onderbroek houd ik persoonlijk niet zo van omdat je dan een lelijke lijn ziet in de strakke tight. En bij boxershortjes moet je weer oppassen dat de pijpjes niet gaan oprollen. Ja het is allemaal zo makkelijk niet.

Omdat ik toch nieuwsgierig was, heb ik wat sportondergoed getest. En ja, het zit wel echt lekkerder. Mijn voorkeur? Een sportstring van Röhnisch; fijn materiaal, brede banden en gewoon eenvoudig. Ik heb gehoord dat de sportboxershortjes van Hema ook prima zijn, maar toch lijkt een boxershortje mij minder lekker zitten, helemaal onder een short waar al een binnenbroekje inzit. Of helemaal niks dragen? Nee, ook niet handig want je ondergoed kan er juist voor zorgen dat je huid droog blijft en bacteriën geen kans krijgen zich te verspreiden. Juk. Dilemma’s.

Wat draag jij? 

Bron hoofdfoto: Röhnisch

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment