Hardlopen / TrailrunningSport

RunForLunch: sporten tijdens werktijd

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 oktober 2018 0 comments
sporten tijdens werktijd

Sporten tijdens werktijd, in Zweden is het al langer een trend. Tijdens de lunchpauze een half uurtje sporten, gevolgd door een gezonde lunch en daarna weer opgeladen aan het werk. Het Zweedse Björn Borg vond dat dit fenomeen ook naar Nederland moest komen en organiseert in de maanden oktober en november wekelijks een nieuw evenement in samenwerking met SLA, The Meets en JuiceBrothers: RunForLunch.

Positieve effecten van sporten tijdens werktijd

De positieve effecten van een milde workout op het lichaam en geest zijn uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Gebruik deze “exerhighs” om je werkgever te overtuigen om je lunch break iets te verlengen zodat je kunt sporten.

  • Sporten tijdens werktijd zorgt voor meer productiviteit en minder stress
  • Sporten kan de cognitieve functies positief beïnvloeden
  • Een workout verbetert het vermogen om te leren en sterkt het geheugen
  • Bewegen optimaliseert de slaapkwaliteit en gaat de mentale verzwakking die ouder wordt met zich meebrengt tegen

RunForLunch

Nederlanders zijn de laatste tijd steeds ‘flexibeler’ gaan werken en leven. Sporten tijdens de lunchpauze past in deze ontwikkeling. “Als sports fashion brand omarmen we nieuwe trends en ontwikkelingen die je in staat stellen om sport beter te integreren in je lifestyle, daarnaast focussen we als Björn Borg graag op de positieve effecten van bewegen en zijn we trots op onze Zweedse heritage. De keuze voor Amsterdam was snel gemaakt, een stad met veel running liefhebbers en met geweldige healthy food hotspots, voor ons de ideale locatie om een concept als RunForLunch te introduceren”, aldus Thomas Boerma Marketing Manager Benelux van Björn Borg.

sporten tijdens werktijd

sporten tijdens werktijd

Doe je mee?

Wil je zelf uitproberen of je ook fitter en scherper bent na een lunch workout? Op donderdagen van 25 oktober t/m 29 november kun je gratis mee doen aan een RunForLunch. Je krijgt een 30 minuten running class, gevold door een gratis lunch van JuiceBrothers of SLA (The Meets is al geweest). Inschrijven kan gratis via de Facebook pagina van Björn Borg. Zelf doe ik mee aan de editie van 8 november, zie ik iemand daar ook?

Fotocredits: David Stegenga

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment