Lifestyle

Sportables

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 augustus 2016 0 comments
sportables review

Het is een tijd geleden dat ik over een boek heb geschreven. Soms lees ik stapels leuke boeken achter elkaar en soms komt er gewoon niet zoveel voorbij. Vandaag wil ik graag een superleuk boek met jullie delen, namelijk SPORTables: on-the-go recepten voor (top)sporters. De titel zegt het al; het boek bevat handige recepten voor onderweg! Maar dat niet alleen, het boek staat ook bomvol interessante achtergrond informatie.

Wie Eat.Run.Love. volgt weet dat je zonder goede voeding niet optimaal kunt presteren. Dat geldt helemaal voor fanatieke sporters en mensen met een druk leven, maar een goede basisvoeding is voor iedereen van belang. De juiste voeding voor, tijdens en na het sporten helpt om je prestaties te optimaliseren. In SPORTables kun je vinden wat je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan, wat je precies verbruikt tijdens het sporten en wat je nodig hebt om tekorten zo snel mogelijk aan te vullen voor een goed herstel. Alle recepten zijn volgens de Richtlijnen Wedstrijdsport en op basis van recente onderzoeken. In het boek staan recepten voor duur-, team- en krachtsporten, maar ook gezonde tussendoortjes en drankjes.

Inleiding op elke vorm van sport

In het boek vind je voorafgaand aan de recepten bij elk hoofdstuk een stuk achtergrond informatie. Onder andere hoeveel calorieën je verbruikt tijdens het sporten, wat je het beste kunt eten op trainings- en wedstrijddagen aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Er wordt specifiek in gegaan op wat je voor, tijdens en na eet.

sportables review

sportables review

De recepten

De meeste recepten zijn makkelijk en in grote hoeveelheden te maken. Met icoontjes worden de allergenen aangegeven, er staat bij of de producten ingevroren kunnen worden nadat je het hebt gemaakt, de voedingswaarde per product wordt vermeld en er staat bij elk recept een handige tip. Er staan voor de hand liggen recepten in zoals haverrepen, bananenbrood en kwarkpannenkoekjes. Maar ook minder voor de hand liggende en bijzondere recepten zoals een kokosrijstreep, buffalo balls (met larven) en zelf eiwitpoeder maken.

Diepgravende info

Ongeveer de helft van het boek bestaat uit recepten, de rest is diepgravende informatie zoals de schrijvers van SPORTables het zelf noemen. In dit hoofdstuk wordt de diepte ingedoken. Niet alleen omdat het interessant is, maar ook omdat je er je voordeel mee kunt doen als je begrijpt hoe bepaalde processen in het lichaam werken. Bijvoorbeeld hoe wordt een banaan omgezet in energie, hoe zitten de richtlijnen in elkaar en hoe zit het met supplementengebruik. Maar ook wat zijn veel voorkomende klachten en hoe los je die op?

Al met al een heel leuk en informatief boek die niet in je kast mag ontbreken als je geïnteresseerd bent in sportvoeding en prestaties. SPORTables is o.a. verkrijgbaar bij BOL.com voor €29,95.

sportables review

sportables review

sportables review

sportables review

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment