Lifestyle

Sport en eetdagboek Patricia

posted by Patricia 3 juli 2017 0 comments
sport en eetdagboek patricia

♦ Blog geschreven door Patricia 

Momenteel ben ik nog fulltime mama, maar dat gaat binnenkort wel veranderen. Ik ben bezig met allerlei leuke plannen om weer aan het werk te gaan. Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn leven als fulltime mama, wat ik allemaal eet en hoe ik het sporten weer oppak!

Donderdag

Donderdag is vaak de dag dat mijn vriend thuis werkt, dus deze dag benut ik om even iets voor mezelf te doen. Vandaag is dit een uurtje Crossfit in de box. Na het opstaan om 7 uur heb ik al een spinazie omelet met een klein beetje zalm op en twee grote glazen water. Daarna snel kolven, want je wilt écht geen lekkende borsten tijdens het sporten. Eenmaal in de auto met de radio lekker hard aan en een paar slokken Nespresso voel ik de stress van me afglijden… Dit is even mijn moment. Heerlijke training met clean & jerks & triple unders practise. Na een uur en vele striemen later, wel lekker getraind. Aangezien ik nog fulltime borstvoeding geef, let ik nog meer op mijn eiwitten. Vandaar dat ik na de training een Orangefit shake neem met kokoswater.

sport en eetdagboek patricia

Ik doe nog even wat boodschappjes en voordat ik thuis ben is het al bijna lunchtijd. Vandaag maken we lekkere boekweit pancakes. We maken meestal meteen een flinke stapel, zodat we deze later die week nog kunnen eten. Ik beleg 2 pancakes met hummus, kipfilet & een klein beetje avocado.

In de middag probeer ik nog wat te werken. Lars slaapt zowaar lang vanmiddag dus kan even lekker doorgaan. Einde middag maak ik een grote pan pompoensoep, waar we ook weer meerdere dagen van kunnen eten. Het komt vaak voor dat de dag anders loopt dan gepland en dan is het zo fijn om nog iets lekkers en voedzaam in de koelkast te hebben staan. Bij de soep maken we nog een frisse groene salade met gerookte kip, komkommer, tomaatjes, ui & pijnboompitjes. Als Lars die avond rond haf 10 e i n d e l i j k slaapt, sluip ik snel naar beneden om nog even een theetje te doen en nog even met vriendlief te knuffelen op de bank voor ik ook m’n bedje inrol.

sport en eetdagboek patricia

Vrijdag

7 uur is ons kleine vriendje standaard wakker en na zijn eerste voeding, stap ik snel in mijn sportoutfit om een korte mobility workout en oefeningen voor m’n core te doen. Na een vliegensvlugge douche, maak ik een heerlijke groentenomelet met pompoen, paprika, ui, spinazie en een cappuccino met havermelk (Barista van Oatly). Lars is inmiddels al wakker geworden en we haasten ons naar de laatste les babymassage, gelukkig bij ons om de hoek. Lars valt daarna in de wagen als een blok in slaap wat mij de gelegenheid geeft om nog snel het stadje in te gaan. Op vrijdag is het altijd markt en koop ik (veel te dure maar oh zo heerlijke) noten & mijn favoriete notenpasta. Op de terugweg loop ik langs de kipboer en haal daar een zak hele zak kippendijfilets. Paul is er dol op en is een beetje standaard geworden op de vrijdagavond.

sport en eetdagboek patricia

Het is inmiddels 14.00 uur en ik rammel. Ondertussen heb ik al een paar noten gesnoept. Thuis warm ik snel wat pompoensoep van gisteren op en ik eet er 2 kippendijen bij met een klodder ketchup. Lars heeft duidelijk een drukke ochtend gehad en heeft besloten niet meer te gaan slapen. Dus mama mag entertainen. Rond half 5 kan ik dan nog eindelijk wat zonnestraaltjes meepikken buiten. Ik zet mezelf buiten neer met m’n laptop en eet nog 2 rijstwafels met pindakaas & banaan (beste combinatie ooit).

’s Avonds eten we lekker makkelijk: de kipdijfilet van de markt en een heerlijke maaltijdsalade van spinazie, zoete aardappel, bloemkool & rode kool. Na het bedritueel van Lars ploffen we op de bank. Netflix en chilltijd.

Zaterdag

8.00 uur: het is weer Crossfit tijd! Vandaag trainen Paul en ik samen thuis, terwijl de kleine weer slaapt. We doen een lekkere team wod met wallballs, boxjumps pull ups & rennen. Daarna ontbijt ik met een halve bak Biogarde magere yoghurt met wat noten & een banaan met amandelpasta en uiteraard koffie (What Else).

Die middag heb ik afgesproken met een vriendinnetje in Utrecht om even lekker te lunchen bij eetwinkel Familie van Rijk in mijn oude buurtje. Ik neem een heerlijk zuurdesembroodje met geitenkaas en we kletsen lekker bij, even geen babypraat, ook heel fijn! Daarna nog een rondje stad en met een tussenstop bij de Nespresso winkel voor onze koffieverslaving thuis. Uiteindelijk ploffen we nog even neer voor een lekkere cappuccino & dadelbol bij mijn favo koffietentje, ’t Kofffieboontje. Ondertussen check ik of thuis nog alles goed gaat en krijg ik een foto van een tevreden mannetje door. Pfiew… Ik zak weer meer ontspannen in mijn stoel.

Einde middag rijd ik weer naar huis. Het is heerlijk om eruit te zijn, maar ook zo fijn om weer bij mijn liefste mannen thuis te komen. Eenmaal thuis wacht me een verrassing. Vriendlief heeft al gekookt! Paleo curry met gehakt, pompoen & bloemkoolrijst. Wat een fijn dagje zo!

sport en eetdagboek patricia

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment