LovePersoonlijk

Sport en eetdagboek #33

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 december 2015 0 comments
Sport en eetdagboek

Eindelijk een wat rustiger week op werk, ik merk dat de kerstperiode aanbreekt. Ook ik werk alleen vandaag (maandag) nog en dan ben ik heerlijk een week vrij. Een week waarin ik kerst ga vieren met familie en vrienden, lekker ga uitslapen, veel ga sporten, aan de slag ga voor de blog en nog veel meer. Maar eerst nog even een terugblik op afgelopen week!

Donderdag

Om 7.00 start ik de dag met een rondje hardlopen van 7,5 km waarbij ik de nieuwe TomTom Spark test. Mijn horloge zegt dat ik 7 km heb gelopen, maar het horloge had wat moeite met gps vinden. Omdat ik geen zin had om te wachten ben ik alvast gaan  lopen, en aangezien ik het rondje vaker loop weet ik dat het normaliter 7,5 km is! Als ik terug kom eet ik twee rijstwafels met pindakaas en twee kiwi’s. Van de lunch vergeet ik een foto te maken, maar dat is een broodje haring met uitjes en augurk. You hate it or you love it en ik behoor tot de laatste groep. Ook eet ik er een salade met sla, kikkererwten, rauwkost en feta bij.

’s Middags ga ik naar de opening van de nieuwe Yoghurt Barn op Amsterdam Centraal. Ik vind de Yoghurt Barn echt top, maar aangezien het filiaal in de Pijp voor mij heel erg uit de buurt is, kom ik er weinig. Deze zit een stuk dichterbij dus ik verwacht dat ik er vaker heen ga. Als ik de vraag krijg of ik zelf een Barnyoghurt wil samenstellen zeg ik natuurlijk geen nee. Ik kies voor de Barnyoghurt die exclusief door Campina voor Yoghurt Barn is ontwikkeld; een lobbige hangop met 2% vet. Mijn topping bestaat uit granola, blauwe bessen, frambozen, brownie en wat kokosvlokken.

Na de opening fiets ik door naar een cocktailworkshop. Er zijn hapjes, maar niet zo veel, dus ook met de cocktails pas ik op. Ik eet een paar hapjes met o.a. zalm, gamba’s, geitenkaas en truffelroomkaas en drink een half glas witte wijn en een halve cocktail.

Sport en eetdagboek

Vrijdag

Bijna weekend! Ik kan moeilijk mijn bed uit komen en start de dag met kwark, een banaantje en een Bites We Love met noten en gedroogde appel. De hele ochtend zit ik in meetings incl. lunch. Tijdens deze lunch meeting eet ik een klein pistoletje met geitenkaas en komkommer en wat rauwkost. Omdat dit mijn trek niet heeft gestild loop ik om 14.00 nog naar de kantine voor twee kleine maisbroodjes met pure hagelslag (guilty pleasure!). Op werk liggen weer allemaal lekkernijen en ik zwicht voor een klein stukje banketstaaf. Ook eet ik nog een plak zelfgemaakte bananenbrood met cranberries en noten voordat ik ga crossfitten. Deze les bestaat uit snatches, double unders en handstand push ups.

Na de training ga ik snel naar huis en maak ik het eten klaar: kip met groenten uit te oven, quinoa en geitenkaas en basilicum.

Sport en eetdagboek

Zaterdag

Vandaag heb ik afgesproken met Manon om de Amsterdamse Heuvelloop te doen. Als ik wakker word maak ik bananenpannenkoekjes met wat agavesiroop en kokosvlokken. Daarbij eet ik twee mandarijntjes. Ik spring op de fiets en 40 minuten later kom ik aan in het Amsterdamse Bos. We gaan voor 4 rondes met elke keer twee heuvels en de vierde ronde valt me eerlijk gezegd best zwaar. We finishen in 56 minuten en dat vind ik gezien het parcours en ons geklets een heerlijke tijd. We drinken een drankje, smeden plannen en warmen op bij de open haard.

Op de terugweg naar huis, fiets ik gelijk even langs de markt voor de weekboodschappen en als ik thuis kom heb ik behoorlijke trek. Ik maak een salade met een restje quinoa van gisteren, veldsla, tomaatjes, buffelmozzarella, basilicum en pesto. Na de lunch eet ik nog een plakje bananenbrood.

Einde middag ga ik naar de Albert Heijn voor de rest van de boodschappen en omdat ik al de hele dag zin heb in warme chocolademelk, koop ik die ook. Thuis drink ik een flinke mok met slagroom. Ik ga de keuken in om granola te maken, koekjes te bakken en tomaatjes te roosteren. Mijn vriend ontfermt zich over de spinazie-feta burgers die we ’s avonds eten. ’s Avonds duiken we op de bank met Homeland. Heerlijk dagje zo!

Sport en eetdagboek

Leave a Comment